Joi, 28 martie 2024 - 11:28:11
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Sfânta Muceniţă Glicheria



Acesta a trăit pe vremea împăratului Antoniu şi a guvernatorului Savin, din cetatea Traianopolei. Când guvernatorul aducea jertfe idolilor în cetate, Sfânta a făcut semnul cinstitei cruci pe frunte şi a mers la guvernator, mărturisind că este creştină şi roaba Lui Dumnezeu.

Îndemnată de guvernator ca să jertfească idolilor, ea a intrat în capişte şi făcând rugăciune către Dumnezeu, a surpat idolul lui Dia şi l-a zdrobit. Păgânii care erau acolo aruncau cu pietre asupra ei şi nu o ajungeau. De aceea au spânzurat-o de cosiţe, au chinuit-o cumplit şi apoi au aruncat-o în temniţă, dându-se poruncă să nu-i dea de mâncare multe zile.

Primind hrană prin înger, nu a pătimit niciun rău şi intrând la ea în temniţă şi găsind o strachină, pâine, lapte şi apă, cu toate că temniţa era încuiată, s-au îngrozit guvernatorul şi cei ce erau cu el.

Rămânând nevătămată la toate chinurile, l-a făcut pe temnicerul Laodichie să se cutremure şi să-l mărturisească pe Hristos, pentru care i s-a tăiat capul. Sfânta a fost dată la fiare şi aşa şi-a dat sufletul la Dumnezeu şi s-au îngropat Sfintele ei Moaşte în Iraclia Traciei.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro