Sâmbătă, 18 mai 2024 - 6:53:56
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cea mai veche minune a creştinătătii se înfăptuieşte din nou astăzi. Cand ajunge în Romania Lumina Sfantă


4 mai 2024

 

Lumina Sfântă  sau focul haric, este considerată de creştinii ortodocşi a fi o minune care se întâmplă în fiecare an la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim în Sâmbăta Mare, ziua dinaintea Paştelui Ortodox. Mulţi o consideră cea mai veche minune anuală atestată a lumii creştine.

 

Într-o tradiţie străveche ce datează din 2009 şi iniţiată de către Patriarhul Daniel, românii se pregătesc să primească Sfânta Lumină adusă din Ierusalim în această seară. Părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, va fi însărcinat cu transportul şi oferirea acestei lumini divine delegaţilor eparhiilor Patriarhiei Române, prezenţi la Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” din Bucureşti, cunoscut şi ca Aeroportul Internaţional „Otopeni”.

 

 

 

Acest moment este unul dintre cele mai aşteptate din calendarul creştin ortodox, fiind considerat un simbol al speranţei şi al luminii în întuneric. Lumina Sfântă este recunoscută pentru miracolul aprinderii sale deasupra Sfântului Mormânt în timpul Vecerniei Mari din Sâmbăta Mare, între orele 12:30 şi 14:30, fără să ardă în primele minute.

 

 

 

Pregătirile pentru acest eveniment sacru încep în Vinerea Mare, când Sfântul Mormânt este verificat meticulos pentru a asigura autenticitatea miracolului. Inspectorii, care nu sunt creştini, sunt desemnaţi să inspecteze încăperea Sfântului Mormânt pentru a exclude orice sursă de foc, garantând astfel veridicitatea acestui eveniment divin. La momentul potrivit, uşa se sigilează, iar Lumina Sfântă este pregătită să fie împărtăşită credincioşilor.

Cu inimile pline de speranţă şi credinţă, românii aşteaptă cu nerăbdare să primească această lumină divină, care aduce binecuvântare şi împlinire în sufletele lor în această perioadă sfântă a Paştelui.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 17 mai 2024
Autentificare
stiriactuale.ro