Joi, 28 martie 2024 - 2:27:12
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Sfântul Apostol Achila


14 iulie 2013

Sfântul Apostol Achila era de neam iudeu şi, mai înainte de a crede în Domnul Hristos, trăia împreună cu nevasta sa Priscila în Italia, fiind de fel din părţile Pontului. Nu au stat multă vreme acolo, căci împăratul Claudiu a poruncit ca toţi iudeii să fie alungaţi, fapt pentru care s-au aşezat în Corint, hrănindu-se din osteneala mâinilor, pentru că erau ţesători de corturi.

În acelaşi timp, Sfântul Apostol Pavel, propovăduind pe Hristos, printre neamuri, a mers de la Atena la Corint şi aflându-i aici pe cei doi, a găzduit la dânşii având acelaşi meşteşug. Învăţându-i să creadă în Hristos, i-a botezat şi atât de mare a fost dragostea lor pentru noua credinţă, încât de îndată l-au însoţit, pe Sfântul Pavel, la răspândirea cuvântului Lui Dumnezeu, nu numai printre iudeii şi elinii din Corint, dar şi în părţile Asiei. Aici, Achila a fost rânduit episcop propovăduitor, aducând la mântuire mare mulţime de suflete. Pe mulţi i-a întors de la idoleasca închinare, botezându-i. A trecut şi prin alte ţinuturi, vestind pretutindeni împărăţia Lui Dumnezeu şi înălţând multe biserici, a pus mulţime de preoţi întru păstorirea oilor cele cuvântătoare.

Tradiţia bisericii ştie că, în cele din urmă Achila a fost ucis de cei necredincioşi şi a aflat odihnă în ceruri, cu ceilalţi Apostoli şi se roagă pentru noi.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro