Marţi, 19 martie 2024 - 8:05:13
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Sfântul Apostol Achila


14 iulie 2013

Sfântul Apostol Achila era de neam iudeu şi, mai înainte de a crede în Domnul Hristos, trăia împreună cu nevasta sa Priscila în Italia, fiind de fel din părţile Pontului. Nu au stat multă vreme acolo, căci împăratul Claudiu a poruncit ca toţi iudeii să fie alungaţi, fapt pentru care s-au aşezat în Corint, hrănindu-se din osteneala mâinilor, pentru că erau ţesători de corturi.

În acelaşi timp, Sfântul Apostol Pavel, propovăduind pe Hristos, printre neamuri, a mers de la Atena la Corint şi aflându-i aici pe cei doi, a găzduit la dânşii având acelaşi meşteşug. Învăţându-i să creadă în Hristos, i-a botezat şi atât de mare a fost dragostea lor pentru noua credinţă, încât de îndată l-au însoţit, pe Sfântul Pavel, la răspândirea cuvântului Lui Dumnezeu, nu numai printre iudeii şi elinii din Corint, dar şi în părţile Asiei. Aici, Achila a fost rânduit episcop propovăduitor, aducând la mântuire mare mulţime de suflete. Pe mulţi i-a întors de la idoleasca închinare, botezându-i. A trecut şi prin alte ţinuturi, vestind pretutindeni împărăţia Lui Dumnezeu şi înălţând multe biserici, a pus mulţime de preoţi întru păstorirea oilor cele cuvântătoare.

Tradiţia bisericii ştie că, în cele din urmă Achila a fost ucis de cei necredincioşi şi a aflat odihnă în ceruri, cu ceilalţi Apostoli şi se roagă pentru noi.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro