Sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 1:16:06
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Sfântul Sfinţitul Mucenic Pangratie, episcopul TavromenieiAcesta s-a născut în Antiohia şi a trăit în cetatea sa de naştere, până la vârsta bărbăţiei când, însoţit de tatăl său, a mers la Ierusalim. Călătoria lor a avut loc la scurtă vreme după Înălţarea la cer a Domnului şi după pogorârea Duhului Sfânt. Aici, Pangratie a cunoscut pe apostoli şi, mai ales, pe Sfântul Apostol Petru, aprinzându-şi sufletul cu ascultarea istorisirilor minunate din propovăduirea Evangheliei Domnului.

Mărturisind pe Hristos – Dumnezeu, s-a învrednicit de primirea Sfântului Botez chiar de la Sfântul Apostol Petru. Acesta văzând râvna şi îndemânarea noului creştin, pentru răspândirea credinţei, l-a sfinţit episcop al Tavromeniei. Primind acest har, Pangratie ardea şi mai mult de râvna pentru răspândirea credinţei creştine.

Propovăduirea Sfântului a adus roadă bogată; prin el însuşi dregătorul împărătesc, Bonifatie s-a botezat şi a dobândit atâta dragoste pentru Hristos, încât a zidit o biserică, drept loc de închinare pentru creştini.

Cu toată râvna Sfântului, mulţi dintre locuitorii insulei au rămas credincioşi idolilor. Întâmplându-se ca Bonifatie să plece din oraş, păgânii au folosit această lipsă a dregătorului şi, prinzându-l pe Sfântul Pangratie, l-au ucis.

Aşa şi-a încheiat Sfântul Pangratie viaţa lui, înaintea Domnului.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating
(306 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adi Deseuri Prahova

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:


Clinica Roua

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


Top articole
ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 17 octombrie 2021
Autentificare
stiriactuale.ro