Vineri, 19 aprilie 2024 - 3:54:04
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Intrarea în biserică a Maicii Domnului


21 noiembrie 2014

Praznicul Intrării în Biserică este pricinuit de aducerea cu evlavie, în Biserica Legii vechi din Ierusalim, a copilei de trei ani, care avea să fie Maica Domnului nostru Iisus Hristos. Ana, cea pururea pomenită, care mai toată viaţa ei a fost stearpă, împreună cu bărbatul ei, Ioachim l-au rugat pe Stăpânul firii, să le dăruiască un prunc, făgăduind că, dacă li se va împlini cererea, îndată îl vor dărui şi-l vor închina Lui Dumnezeu.

Aşa a născut Sfânta Ana pe Împăcătoarea Lui Dumnezeu cu oamenii. La trei ani, a fost luată de părinţii ei şi a adus-o la Templu, încredinţând-o preoţilor. Luând-o arhiereul Zaharia, a dus-o în cele dinăuntru ale bisericii unde, o dată pe an, intra arhiereul. Fecioara a rămas acolo, petrecând doisprezece ani de sfântă vieţuire, pentru că în chilii locuiau fecioare şi văduve închinate Domnului.

Când s-a apropiat vremea dumnezeieştii Buneivestiri, ieşind de la templu, Sfânta Fecioară a descoperit arhiereului şi preoţilor că ea, încă din leagăn, este făgăduită Lui Dumnezeu şi a ales o viaţă de feciorie neîntreruptă. Drept aceea la 15 ani, ea a fost logodită cu dreptul Iosif, rudenia sa, de 84 de ani, ca, sub chipul căsătoriei, să se păzească curată în lume; şi astfel, Iosif a slujit ca martor la naşterea cea fără de prihană a Domnului.

Iubiţi-o cu inimă fierbinte – spune un părinte, pe Maica Domnului, că mult folos poate aduce rugăciunea celui care se încrede în mila şi ajutorul Preacuratei Fecioare.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro