Marţi, 19 martie 2024 - 8:15:47
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Sfinţii Mari Împăraţi Constantin şi mama sa Elena



Când împăratul Constantin a plecat să-l întâmpine pe duşmanul său, Maxenţiu se ruga, cerând ajutor de la Dumnezeu, ştiind că oastea lui este mai slabă. Ca răspuns la rugăciunea lui, Constantin a văzut ziua, în amiaza mare, strălucind pe cer o cruce luminoasă, pe care scria cu slove alcătuite din stele: ,,Prin acest semn, vei învinge". În noaptea ce a urmat l-a văzut în vis, pe Domnul Iisus Hristos, apropiindu-se de el şi îndemnându-l să-şi facă steag ostăşesc cu semnul Sfintei Cruci pe el.

Încredinţat că a fost ajutat de Dumnezeu, fericitul Constantin, ca împărat al Romei, a dat o hotărâre prin care a oprit prigonirea creştinilor şi a dat libertate credinţei. Mai târziu, când şi-a mutat capitala la Bizanţ, a zidit această cetate şi a împodobit-o cu tot felul de palate, numind-o Constantinopol, după numele său. Această cetate a fost adusă de împăratul Constantin, Lui Hristos, ca o roadă a credinţei sale.

Sfântul Constantin a fost ajutat şi de evlavia şi râvna mamei sale, pe care a trimis-o la Ierusalim, pentru descoperirea locurilor sfinte. Descoperind locul Golgotei, al Sfântului Mormânt şi lemnul Sfintei Cruci, împărăteasa a zidit biserica Sfântului Mormânt, biserica din Betleem, pe cea din Nazaret şi alte sfinte locaşuri.

Multe alte fapte de folos au săvârşit marele Constantin şi maica sa Elena, pentru care s-au învrednicit a se numi ,,Sfinţii cei întocmai cu Apostolii, împăraţi".

Echipa Stiri Actuale vă urează La Mulţi Ani tuturor sărbătoriţilor de astăzi!


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro