Vineri, 26 aprilie 2024 - 3:30:07
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Amândoi în lupta pentru... credinţă!


17 mai 2012

4Astăzi, 17 mai, pomenirea, sfinţilor Andronic şi Sfânta Iunia. Sfântul Apostol Andronic împreuna cu Sfânta Iunia, ajutătoarea sa, a fost vestit în ceata sfinţilor şaptezeci de apostoli, fiindcă a crezut în Hristos, mai înainte de Sfântul Apostol Pavel. Aceştia au fost rude ale Sfântului Apostol Pavel, precum mărturiseşte singur de aceasta în epistola cea către Romani, unde zice: Închinaţi-vă lui Andronic şi Iuniei, rudeniile mele şi împreună robiţi cu mine, care sunt vestiiţ între apostoli şi care au crezut în Hristos mai înainte de mine.

 

Sfantul Andronic a fost episcop in Panania. El insa a fost propovaduitor si invatator nu numai al unei cetati si tari, ci si a toata lumea; pentru ca, alergand pretutindeni fara preget, a smuls din temelie inselaciunea diavoleasca, propovaduind pe Hristos. Si, avand impreuna ajutatoare pe minunata Iunia si, murind cu ea pentru lume, dar vietuind numai pentru Hristos, pe multi i-a atras la dumnezeiasca cunostinta.

Ei au stricat capistile idolesti, au zidit biserici dumnezeiesti, au izgonit duhurile cele necurate din oameni si au tamaduit patimile celor neputinciosi. Ei au platit datoria cea de obste a firii, ca niste oameni buni platnici si, ducandu-se din aceste de aici, au luat de la Domnul cununa apostoliei si a muceniciei, ca unii ce au patimit mult de la cei necredinciosi, ale caror sfinte moaste, impreuna cu moastele multor sfinti mucenici, s-au aflat in locasurile cele din Evghenia si s-au adeverit prin descoperire, precum se scrie despre aceasta in 22 zile ale lunii februarie.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro