Vineri, 26 aprilie 2024 - 10:06:23
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Sfântul Mucenic Avtonom


12 septembrie 2013

Sfântul Mucenic Avtonom, a trăit pe vremea împăratului Diocleţian şi era episcop în Italia. Din pricina prigoanei împotriva creştinilor, s-a dus în Bitinia şi acolo, a fost primit de un oarecare creştin, numit Corneliu. Episcopul Avtonom era un om plin de râvnă pentru credinţa Lui Hristos şi avea deosebit dar al cuvântului şi curaj în lupta pe care o ducea împotriva păgânilor.

Începând lucrarea de trezire a sufletelor, multă roadă a adus bisericii Lui Hristos. Zidind o biserică Sfântului Arhanghel Mihail, l-a pus episcop pe Corneliu, iar el s-a dus în cetatea Claudia, învăţând pe toţi cuvântul Lui Dumnezeu.

Ostenelile lui Avtonom şi răspândirea credinţei în Hristos, i-au umplut de mânie pe păgâni, care hotărâseră să pună capăt izbânzilor lui. Pândind vremea când slujeau, au năvălit în biserică şi pe cei ce erau acolo i-au izgonit, iar pe Sfântul Avtonom, prinzându-l, cu cruzime şi neomenie l-au ucis, scoţându-l afară din cetate, cu pietre. Sfântul s-a săvârşit pentru credinţa în Hristos, luând cununa muceniciei.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro