Joi, 28 martie 2024 - 7:18:10
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Sfânta Cuvioasă Melania Romana


31 decembrie 2013

Cuvioasa Melania a trăit pe vremea împăratului Honoriu şi era de neam cinstit şi strălucit. Sfânta îl iubea din toată inima pe Dumnezeu şi dorea să trăiască în feciorie, dar părinţii ei au măritat-o, împotriva voinţei şi a avut doi copii. Murindu-i părinţii şi copiii, a părăsit cetatea şi s-a mutat în afara zidurilor ei. Acolo îi primea pe străini, îi cerceta pe cei din închisori şi pe cei surghiuniţi, îi vindeca pe bolnavi, iar averea pe care a vândut-o, a dat-o mănăstirilor şi bisericilor.

La început, mânca o dată la două zile şi apoi o dată la cinci zile, sâmbăta şi duminica, fiind tuturor mângâiere şi făcând mari milostenii nu numai în Italia, ci şi în ţări îndepărtate.

Vreme de şapte ani, a trăit în cetatea Cartagina din Africa, o viaţă de multă înfrânare, de post aspru, de neîncetate fapte bune, de privegheri şi rugăciuni. După ce a împărţit din avere şi acolo, s-a dus în Alexandria şi apoi la Ierusalim, unde a trăit într-o chilie. Strângând în jurul ei nouăzeci de fecioare, cu suflet împăcat s-a făcut simplă slujitoare în mănăstirea, pe care o ţinea cu cheltuiala ei, pentru toate cele de trebuinţă.

Când a mers la Constantinopol, a fost primită cu cinste de Teodosie împăratul, că se făcuse vestit numele ei, prin milosteniile făcute şi prin cei pe care i-a întors la credinţă. Slăbită de ani şi cuprinsă de mari dureri de piept, a simţit Cuvioasa că sfârşitul e aproape şi chemându-l pe Teofil episcopul, a primit de la dânsul dumnezeiasca împărtăşanie şi îndată şi-a dat sufletul în mâinile Lui Dumnezeu.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro