Miercuri, 4 august 2021 - 6:38:31
Echipa ┼×tiri Actuale
Rom├óni din toate ╚Ť─ârile, uni╚Ťi-v─â!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Descoperire uluitoare: Ioan Botezatorul a fost gasit aproape de Romania


15 iunie 2012

botezatorulCercetatorii de la Universiatea Oxford cred ca au descoperit osemintele Sfantului Ioan Botezatorul. Ramasitele au fost gasite in Bulgaria, sub podeaua unei biserici antice.

Desi ramasitele au fost gasite in anul 2010,  abia acum oamenii de stiinta au datat cu radio-carbon aceste oase si au aflat ca dateaza din secolul I d. Hr.

Aceasta este perioada in care a trait predicatorul care a anuntat venirea lui Mesia, potrivit textelor biblice, sustin savantii, citati de AFP.

Arheologii au descoperit, in urma cu 2 ani, in ruinele unei biserici antice de pe insula Sveti Ivan, din Bulgaria, cateva ramasite umane: un dinte, o parte din craniu si o falanga.

Datarea cu carbon precizeaza numai perioada in care a trait persoana respectiva, nu si identitatea ei, dar alte indicii le-au sugerat arheologilor ca ar putea fi vorba de Ioan Botezatorul.

Biserica antica unde au fost gasite oasele se numeste Sfantul Ioan (Sveti Ivan), iar ADN-ul barbatului caruia ii apartin este specific Orientului ApQropiat (zona care include si Israelul), unde a trait predicatorul. Mostrele de ADN au fost analizate de cercetatori de la Universitatea din Copenhaga.

ÔÇťAm fost surpinsi sa aflam ca aceste ramasite sunt atat de vechi, Initial am crezut ca dateaza din secolul III sau IV d.Ch. Dar, daca este cu adevarat vorba de Ioan Botezatorul, asta nu putem sti siguri si nu avem cu sa aflamÔÇŁ, declara Thomas Higham, unul dintre cei care au cercetat ramasitele.

Alaturi de oase care se aflau intr-un sarcofag de marmura, arheologii au mai gasit o piatra vulcanica, cu o inscriptie in greaca veche, care vorbeste de Sfantul Ioan Botezatorul.

Textul face referire si la ÔÇťservitorul Domnului, TomaÔÇŁ, cel care a adus probabil in Bulgaria pretioasele ramasite.

O analiza mai atenta a demonstrat ca piatra provine din Turcia. In orasul antic Antiohia, din Turcia, s-a aflat pastrata mana drepata a lui Ioan Botezatorul, pana in secolul X d.Hr.

Potrivit crestinortodox.ro, Biserica Ortodoxa din Bulgaria a recunoscut oficial autenticitatea acestor moaste.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(62 vizualiz─âri)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul urm─âtor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceea┼či categorie:


Clinica Roua

┼×tiri Actuale on Linkedin
┼×tiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
┼×tiri Actuale on Facebook


ISSNÔÇôL 2344 ÔÇô 3006, ISSN 2344 ÔÇô 3006
Actualizat la 2 august 2021
Autentificare
stiriactuale.ro