Vineri, 29 martie 2024 - 9:44:14
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Sfinţii Mucenici Hrisant şi Daria


19 martie 2014

Aceştia au trăit pe vremea împăratului Numerian. Tatăl lui Hrisant se numea Polemon, avea rangul de senator şi era de fel din Alexandria, iar Daria era din Atena. Deoarece Hrisant învăţase tainele dumnezeieşti de la un creştin şi botezat în credinţa creştină, începuse să-l propovăduiască pe Hristos, tatăl său i-a căutat o fecioară cu ţinută aleasă.

Socotea că din dragoste faţă de această fecioară, Hrisant avea să se întoarcă de la credinţa creştinilor. După ce s-au căsătorit, Daria s-a lăsat convinsă de el şi mărturisindu-i soţului nelegiuirea pe care încearcă să o facă, a primit Sfântul Botez, trăind amândoi într-o feciorie desăvârşită.

Fiind pârâţi la prefectul Celerian, acesta i-a dat în seama tribunului militar Claudiu ca să-i cerceteze. Chinuindu-i cumplit şi văzându-le curajul cu care răbdau, s-a schimbat şi a crezut în Hristos atât el cât şi soţia lui Ilaria, cei doi fii ai lor şi toţi soldaţii care se aflau sub conducerea sa.

Pentru credinţă au luat cununa muceniciei în ziua a nouăsprezecea a lunii martie. Lui Claudiu i s-a legat o piatră de grumaz fiind aruncat în apă; fiilor lui şi celorlalţi ostaşi li s-au tăiat capetele cu sabia. Sfântul Hrisant şi Daria au fost aruncaţi într-o groapă adâncă şi aruncându-se pământ asupra lor, i-a îngropat de vii, luând astfel cununa muceniciei.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro