Vineri, 29 martie 2024 - 3:48:44
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Învăţătură înainte de Botezul Domnului


5 ianuarie 2014

Astăzi este postul cel dinaintea Botezului Domnului şi o intrare în lumina praznicului. E ca o chemare a Duhului Sfânt, să ne curăţim de păcate şi, totodată, o chemare să ne ridicăm şi să-L slujim pe Dumnezeu, să-i slujim pe oameni, în credinţă.

Drept aceea, având un Stăpân milostiv, să nu ne lenevim, ci în toate zilele să ne rugãm Lui, pentru toate păcatele ce le-am făcut, unele cu beţii şi cu minciuni, altele cu lăcomii şi cu hoţii, că pentru toate acestea avem a răspunde la înfricoşata Judecată a Lui Hristos; şi robul şi cel slobod, şi bogatul şi săracul, că acolo nu este judecată după mită, nici după faţă. Nimeni nu poate ajuta altuia, nici tatăl pe fiu, nici maica pe fiică, nici frate pe frate, nici slugă pe stăpân, ci pe fiecare faptele sale ori îl vor îndrepta, ori îl vor osândi.

Mai multă bucurie se face în ceruri, zice Domnul pentru un păcătos care se pocăieşte, decât pentru nouăzeci şi nouă de drepţi, care n-au nevoie de pocăinţă. Noi sã ne curăţim de păcate, mărturisindu-le, strigând Lui Dumnezeu şi zicând: ,,Stăpâne, greşit-am la cer şi înaintea Ta şi nu suntem vrednici a ne numi fii ai Tăi, ci să ne faci pe noi, ca pe unul din argaţii Tăi, şi ne iartă nouă păcatele noastre, precum şi noi iertăm pe cei ce ne-au greşit nouă".


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro