Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 2:01:19
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Sfântul Cuvios Atanasie Atonitul şi Sfântul Cuvios Lampadie



5 Iulie, este ziua de pomenire a Sfântului Cuvios Atanasie Atonitul. Acesta era din Trapezunt, născut din părinţi de neam bun, cu dragoste de Dumnezeu. De mic copil a fost dat la învăţătura cărţilor sfinte şi pe de o parte învăţa el de la alţii, iar pe de altă parte, învăţau alţii de la el. În ciuda tinereţii, era foarte înţelept şi se străduia să-şi păstreze sufletul curat petrecând mult timp în sihăstrie, în mănăstirea de pe muntele Chiminan.

Robindu-şi sufletul şi căutând numai dulceaţa vieţii cereşti, s-a dus apoi la muntele Atonului, în Macedonia. Fiind ucenic la un stareţ, a primit cu dragoste şi înţeleaptă cuviinţă ascultarea, multe ispite şi greutăţi. Aici a zidit o biserică frumoasă Maicii Lui Dumnezeu şi o Lavră de multă obşte de oameni.

Încercând să facă bolta cea mai de sus şi mai plăcută, s-a suit ca să încheie lucrul, dar aceasta s-a surpat şi l-a împresurat pe fericitul şi cu alţi 6 fraţi dimpreună.

Sfântul Atanasie s-a arătat făcător de minuni şi în viaţă, dar şi după chinuitul său sfârşit.

Tot pe data de 5 Iulie, este ziua de pomenire şi a Sfântului Cuvios Lampadie. Acesta, din pruncie a iubit viaţa sihăstrească şi dându-se pe sine Duhului Sfânt şi-a supus trupul la înfrânarea poftelor. Desele rugăciuni, l-au făcut să strălucească ca soarele şi să lumineze pe cei care erau întunecaţi cu demonice înşelăciuni.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro