Joi, 18 aprilie 2024 - 8:48:04
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Sfânta Muceniţă Miropa


2 decembrie 2014

Aceasta s-a născut în Efes şi murind tatăl ei, a fost crescută de mama sa. După ce s-a născut din nou prin Sfântul Botez, stătea la mormântul Sfintei Ermiona, una din fiicele Sfântului Apostol Filip şi primea din mormântul Sfintei mir, pe care-l dădea din belşug tuturor. De aici a primit şi numele de Miropa. Când împăratul Deciu a pornit prigoană împotriva creştinilor, mama şi-a luat copila şi s-a dus în insula Hios, unde avea o moştenire părintească şi stăteau amândouă în casă, rugându-se Lui Dumnezeu.

Odată a venit în insulă un mare dregător, care a întemniţat un ostaş din comanda sa, pentru că era creştin şi a poruncit să-i taie capul, iar trupul să fie păzit ca să nu fie furat de creştini. Cuvioasa Miropa, mânată de dumnezeiască râvnă, s-a dus noaptea cu slujitoarele ei, a luat Sfintele Moaşte, le-a uns cu mir şi le-a îngropat într-un loc deosebit. Aflând dregătorul de furt, a legat paznicii cu lanţuri de fier şi le-a poruncit să umble în tot locul  ca să le caute.

Sfânta Miropa, văzând cât suferă ostaşii, a fost cuprinsă de mare durere sufleteasc şi şi-a zis: „Dacă ostaşii aceştia mor de pe urma furtului săvârşit de mine, îmi umplu sufletul de păcat şi vai de mine în ziua judecăţii”. Atunci ea a făcut cunoscută fapta ei şi l-a înfruntat pe împărat, care a poruncit să fie chinuită şi apoi închisă în temniţă. Aici, Sfânta şi-a dat duhul Lui Dumnezeu, iar moaştele ei au fost luate de creştini şi îngropate cu cinste.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro