Vineri, 18 septembrie 2020 - 10:25:27
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Sfântul Ierarh Averchie


22 octombrie 2014

Acesta a fost episcope în Ierapole din Frigia şi a trăit pe vremea împăratului Marcu Aurelian (161 – 180), când creştinii erau puţini la număr, iar închinătorii de idoli erau puzderie. Când s-a făcut odată praznic păgânesc, Sfântul Averchie, rugându-se s-a aprins de râvnă şi a sfărmat în ţăndări chipurile idolilor. Atunci preoţii păgâni au făcut legământ să-l omoare, dar Sfântul, aflând de hotărârea lor, a ieşit în mijlocul cetăţii, învăţând poporul Evanghelia Lui Hristos. I-au adus trei tineri, munciţi de duhuri necurate, dar vindecându-i şi aducându-i la Hristos, i-a îndemnat să trăiască în pace cu oamenii. Cand aceştia căzuţi înaintea Sfântului, îi sărutau picioarele, poporul striga: “Unul este Dumnezeu cel adevărat. Acela propovăduit de Averchie”.

Vindecând-o apoi pe fiica împăratului, nu a vrut răsplată, ci a răspuns: “Nu are nevoie de bogăţie Acela pentru care pâinea şi apa sunt ospăţ îmbelşugat şi ca o masă împărătească le socoteşte”. Cerând împăratului să dea săracilor din Ierapole câte trei mii de măsuri de grâu pe an şi să zidească băi calde, se zice că aşezământul acesta a ţinut până la Iulian Apostatul (361 – 363). Tămăduind orbii, se ruga pentru ei zicând: “Doamne Iisuse, Lumina ce adevărată, vino şi deschide ochii robilor tăi” şi făcându-i să vadă, îi boteza. Călătorind în Siria şi Mesopotamia, a adus împăcare între bisericile învrăjbite, pentru care a fost numit “cel întocmai cu Apostolii”.

Vieţuind fericitul, în evlavie şi în dreptate, strălucnid pretutindeni cu cuvintele, cu faptele şi cu minunile, la 72 de ani, s-a mutat la Domnul şi ne-a lăsat piatra sa de mormânt scrisă de el însuşi, care se păstrează şi astăzi.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating
(153 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:


Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:


Servicii medicale de calitate la standarde europene

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebookservicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie

ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 15 septembrie 2020
Autentificare
stiriactuale.ro