Vineri, 19 aprilie 2024 - 5:01:46
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Sfânta Mare Muceniţă Ecaterina


25 noiembrie 2014

Această Sfântă a trăit pe vremea lui Maximian şi s-a născut în Alexandria, fiind fiică de neam împărătesc. Deşteaptă, frumoasă, crescută în belşug, Sfânta Ecaterina a dobândit cunoştinţe rare şi multă învăţătură, ajungând, foarte de tânără, printre cei mai de seamă înţelepţi ai vremii sale. A cunoscut, astfel, scrierile lui Virgiliu, Hipocrate, Aristotel, Platon şi ale altor înţelepţi, a cunoscut tot meşteşugul marilor cuvântători şi grăia în multe limbi străine.

Deosebit de aceste învăţături, era o luminată creştină, cunoscând Sfânta Scriptură şi străduindu-se să vieţuiască după poruncile Lui Hristos, pe care îl iubea ca pe o logodnică, socotindu-l Mirele sufletului său.

În zilele prigoanei împotriva creştinilor, Sfânta a fost prinsă şi pusă la bătăi grele şi la sângeroase chinuri, din care a ieşit nevătămată. Silită să se înfrunte cu o adunare de filosofi păgâni, i-a ruşinat pe toţi şi cu bună grăire, i-a înduplecat pe cei o sută cincizeci de învăţaţi să creadă în Hristos. Chinuită pe roată, scapă prin minune şi atunci păgânii o osândesc la tăierea capului. Aşa a luat cununa muceniciei, iar trupul ei se află la mănăstirea Sfânta Ecaterina, pe Muntele Sinai.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro