Vineri, 19 aprilie 2024 - 11:35:24
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Întâmpinarea Domnului


2 februarie 2014

Astăzi, la 40 de zile de la Naşterea Domnului, cinstim ziua ducerii Pruncului Dumnezeiesc la templul din Ierusalim, de către Preasfânta Lui Maică şi de către Dreptul Iosif, ascultând de porunca Legii Vechi şi împlinind-o. Tot astăzi, cinstim şi ziua când bătrânul Simeon, mişcat de Duhul Sfânt, a venit la templu, unde i s-a împlinit înainte de moarte, aşteptarea de a-L vedea cu ochii pe Mesia, precum i se făgăduise.

În pruncul cel adus la templu el a văzut, cu ochi prorocesc, noua putere de mântuire, pe care Dumnezeu a dăruit-o lumii. Bucuros de această descoperire, bătrânul Simeon a venit în întâmpinarea pruncului Iisus, L-a binecuvântat şi luându-L în braţe, plin de recunoştinţă şi-a cântat minunata lui cântare de preamărire. E ca şi când fiecare din noi ar lua pe pruncul Iisus şi i-ar zice ca şi Simeon: ,,Ochii mei stăpâne, au văzut mântuirea Ta, pe care ai gătit-o pentru toate neamurile".

Bucuroşi şi îndatoraţi de această tainică veste să rostim şi noi astăzi cântarea lui de recunoştinţă: ,,Acum slobozeşte pe robul Tău, Stăpâne, după cuvântul Tău, în pace, că văzură ochii mei mântuirea Ta, pe care ai gătit-o înainte feţii tuturor popoarelor; lumina spre descoperirea neamurilor şi slava poporului Tău Israel" (Luca 2, 29 - 32).


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro