Luni, 19 februarie 2018 - 8:03:43
EUR
EURO = 4.6595 RON
Moneda euro a crescut
USD
USD = 3.7306 RON
Dolarul american a scazut
rss
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş


15 septembrie 2014

Acest Ierarh Sfânt s-a născut pe la anul 1568, în oraşul Raguza Dalmaţiei, dintr-o familie de creştini valahi şi din botez se numea Iacob. Rămânând orfan de mic, mama sa i-a dat o creştere aleasă şi când avea cincisprezece ani, a fost chemat de Hristos la Sfânta nevoinţă călugărească, în Mănăstirea Maicii Domnului, din localitatea Ohrida. După cinci ani se duce la Muntele Athos şi intră în obştea Mănăstirii Pantocrator şi după aspre osteneli duhovniceşti, îmbracă schima marelui şi îngerescului chip, cu numele de Iosif. Aici s-a nevoit mulţi ani, împreună cu numeroşi alţi monahi greci, români şi macedoneni, deprinzând meşteşugul luptei duhovniceşti, postul desăvârşit, privegherea de toată noaptea, ascultarea şi smerenia. Făcându-se sihastru în pădurile din împrejurimi, a ajuns la măsura desăvârşirii, învrednicindu-se de la Dumnezeu de darul lacrimilor şi al rugăciunii neadormite, care se lucrează cu mintea, în inimă.

Pentru sfinţenia vieţii sale, avea darul facerii de minuni, vindecând multe boli, în deosebi pe cei ologi şi pe cei cu grele suferinţe trupeşti. Văzându-l umbrit de darul Duhului Sfânt, părinţii l-au chemat în obşte, pe Cuviosul Iosif Valahul şi, făcându-l preot, l-au rânduit duhovnic al călugărilor din Muntele Athos. Iscusit povăţuitor de suflete, ajungând vestit până la patriarhul de la Constantinopol, a fost rânduit egumen al mănăstirii Sfântul Ştefan din Adrianopol şi apoi egumen în Mănăstirea Cutulmuş, din Athos, renumită ctitorie a domnilor Ţării Româneşti.

Se retrage la linişte, în preajma Mănăstirii Vatopedu, dar răposând mitropolitul Timişoarei, românii din Banat, l-au ales păstor, deşi avea optzeci de ani, fiind vestit în toate ţările balcanice şi cinstit, ca Sfânt, încă din viaţă. Hirotonit arhiereu, în anul 1650 şi aşezat în scaunul de mitropolit al Timişoarei, s-a dovedit mare apărător al ortodoxiei, mângâind şi povăţuind către Hristos, timp de trei ani. Tare în credinţă, înţelept la cuvânt, blând la inimă şi neadormit în rugăciune, a făcut şi unele minuni, punând mâinile pe capul credincioşilor. A stins cu rugăciunea focul ce cuprinsese partea de apus a Timişoarei, căci ieşind din biserică cu Sfintele Taine, în mâinile sale şi rugându-se cu lacrimi, îndată a trimis Dumnezeu o ploaie puternică şi s-a stins focul.

În anul 1653, Sfântul Ierarh Iosif cel Nou, se retrage la Mănăstirea Partoş şi după trei ani, îşi dă sufletul în mâinile Marelui Arhiereu Iisus Hristos şi este canonizat la 7 octombrie, 1956.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating
(251 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Servicii medicale de calitate la standarde europene

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:


loading...

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


Scoala de Arte Frumoase Ploiesti

Stomatologie Pediatrica - Clinica Stomatologica Copii

Clinica medicala Elit Medical din Ploiesti

Cristi Cimpeanu foto

Vaccinurile salveaza vietiHoroscopul zilei

BERBEC TAUR
berbec In prima parte a zilei este posibil sa fiti nevoit sa faceti o scurta calatorie neplanificata. Desi se intrevad cateva dificultati, aveti sanse sa rezolvati tot ce v-ati propus. Relatiile sentimentale ar putea sa fie putin tensionate din cauza unor neintelegeri. Eastrolog.ro va sfatuieste sa va pastrati calmul in discutiile cu persoana iubita.Seara este favorabila intrunirilor in familie sau cu prieteni apropiati taur La locul de munca sau in afaceri este de asteptat sa va simtiti plin de energie si inspiratie. Puteti avea idei si initiative excelente, pe care colegii sau partenerii le apreciaza. S-ar putea sa fiti invitat sa participati la o reuniune sau la o calatorie impreuna cu persoane apropiate. Chiar daca acest lucru presupune o cheltuiala neplanificata, ar fi bine sa profitati de ocazie pentru a va relaxa. Aveti nevoie de mai multa destindere dupa activitatea profesionala intensa din ultima vreme
GEMENI RAC
gemeni Este posibil ca pregatirile pentru plecarea intr-o calatorie sa tensioneze atmosfera din familie. O persoana apropiata v-ar putea indispune cu sfaturile sale insistente. Mai tarziu, insa, aceste sfaturi se pot dovedi foarte utile. In a doua parte a zilei ar fi bine sa nu refuzati o intalnire cu prietenii, pentru ca v-ar oferi o buna ocazie sa va detasati de grijile cotidiene. rac In prima parte a zilei s-ar putea sa primiti o veste buna in legatura cu o suma de bani pe care urmeaza sa o incasati de la locul de munca sau dintr-o colaborare, spre bucuria familiei. Puteti sa faceti planuri de viitor si sa va intalniti cu prietenii. Aveti grija sa nu-i neglijati pe cei tineri din familie
LEU FECIOARĂ
leu Sunt sanse sa apara rezultatele unei colaborari profesionale pentru care ati depus eforturi in ultima vreme.Dupa-amiaza este posibil ca relatia cu persoana iubita sa se tensioneze din cauza unor barfe. O persoana apropiata v-ar putea ajuta sa depasiti acest moment delicat. Va sfatuim sa acordati mai mult timp treburilor casnice si activitatilor relaxante. fecioara Dupa o perioada mai putin favorabila in plan sentimental, astazi sansa ar putea fi de partea dumneavoastra. Aveti ocazia sa faceti cunostinta cu o persoana care va impresioneaza si va atrage din primul moment. Nu este exclus sa devina o relatie de durata. In plan financiar nu se intrevad probleme. Va recomandam sa evitati speculatiile si sa nu va lasati tentat de mirajul unor castiguri facile
BALANŢĂ SCORPION
balanta In prima parte a zilei s-ar putea sa fiti nemultumit din cauza unor dificultati financiare cauzate de o intarziere. In plan intelectual este de asteptat sa fiti intr-o forma excelenta. Eastrolog.ro va recomanda sa profitati de acest context favorabil si sa va dedicati studiului sau proiectelor de viitor. Capacitatea de comunicare este la cote inalte si va poate ajuta sa va faceti noi prieteni. Puteti sa va bazati pe intuitie. scorpion Se intrevede o zi agitata, cu numeroase probleme de rezolvat. Va sfatuim sa va planificati cat mai bine timpul, ca sa nu va irositi energia. Chiar daca aveti spor in tot ce faceti, ar fi bine sa nu refuzati ajutorul prietenilor. Dupa-amiaza s-ar putea ca o persoana mai in varsta din familie sa va faca un cadou placut si util.
SĂGETĂTOR CAPRICORN
sagetator Se pare ca sunteti intr-o stare de spirit foarte buna iar relatiile cu anturajul decurg fara probleme. Poate ca situatia financiara nu va multumeste pe deplin, dar sunt sanse sa se redreseze destul de curand. Puteti sa duceti la bun sfarsit tot ce v-ati propus sa faceti in locuinta, impreuna cu membrii familiei. Seara s-ar putea sa participati la o intrunire cu persoane apropiate. Va sfatuim sa fiti foarte atent cum va exprimati, pentru ca exista riscul sa jigniti pe cineva capricorn In prima parte a zilei beneficiati de o creativitate deosebita si puteti avea reusite importante la locul de munca si in afaceri. Planurile si strategiile pe care le concepeti azi se pot concretiza in scurt timp si va pot aduce satisfactii materiale. Va sfatuim sa nu ignorati problemele partenerului de viata. Ar fi bine sa gasiti o cale de mijloc intre munca si viata personala.
VĂRSĂTOR PEŞTI
varsator Astazi beneficiati de un farmec deosebit, care va deschide toate usile si va poate fi de mare ajutor in plan social. Puteti sa va ocupati de afaceri si sa faceti investitii pentru camin. Va recomandam sa evitati discutiile in contradictoriu cu membrii familiei. pesti Aveti ocazia sa incepeti un proiect care va poate aduce destul de curand satisfactii profesionale si materiale. Elanul si perseverenta de care dati dovada in plan profesional ar putea starni invidia unor colegi. Va sfatuim sa evitati suprasolicitarea fizica si intelectuala, fiindca riscati sa aveti probleme de sanatate sau sa va accidentati
Sursa: www.eastrolog.roISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 februarie 2018
Autentificare
stiriactuale.ro