Joi, 25 aprilie 2024 - 5:21:33
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Sfântul Ierarh Leontie de la Rădăuţi



Acesta este numărat printre cei dintâi sfinţi români pe care i-a odrăslit pământul Moldovei şi adevăratul părinte duhovnicesc al Cuviosului Daniil Sihastrul. După tradiţie era din oraşul Rădăuţi şi arzând după dragostea Lui Hristos spre sfârşitul secolului XIV s-a făcut sihastru în pădurile seculare din partea locului.

Călugărindu-se cu numele de Lavrentie, s-a învrednicit de darul preoţiei şi apoi împreună cu câţiva ucenici a întemeiat o vestită sihăstrie de călugări în codrii Rădăuţilor. Aici s-a nevoit şi a avut o trăire aşa de înaltă, încât s-a învrednicit de darul facerii de minuni.

După întemeierea Episcopiei de Rădăuţi, a fost rânduit episcop al acestui scaun şi a păstorit cu înţelepciune turma Lui Hristos câţiva ani de zile. Râvnind vieţii sihăstreşti, s-a făcut schimonah cu numele de Leontie, ajungând cel mai vestit părinte duhovnicesc din nordul Moldovei.

După ce şi-a dat sufletul cu pace în mâinile Domnului, a fost găsit în mormânt cu trupul întreg şi nestricat şi aşezat cu cinste în biserica episcopală din Rădăuţi.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro