Vineri, 21 februarie 2020 - 8:11:14
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Sfântul Mare Mucenic Iacob Persul


27 noiembrie 2014

Acest Sfânt Mucenic a fost un mare dregător la curtea regelui perşilor, pe vremea creştineştilor împăraţi Onoriu şi Arcadie. Creştin de la strămoşi, de neam cinstit şi luminat, el îşi luase femeie creştină şi vieţuia în bogăţie şi în cinste, fiind foarte iubit de regele său.

Toate acestea erau mare primejdie pentu suflet şi a avut prilejul să vadă singur cât de uşor poate cădea în păcat cel ce se lipeşte prea mult de comorile împărăteşti. Înşelându-se cu toate aceste cinstiri, când regele a deschis război contra creştinilor, Iacob a căzut de la credinţa în Hristos şi a adus jertfe idolilor, închinându-se lor împreună cu regele.

Aflând de această cădere, mama şi soţia lui s-au îndepărtat de el, arătându-i, prin scrisori greul păcat săvârşit şi, că a ales mai mult dragostea împăratului, decât dragostea Lui Hristos, iar pentru o slavă trecătoare a ales osânda ruşinii veşnice.

Pentru aceste cuvinte, umilindu-se cu sufletul, Sfântul s-a depărtat de legea împăratului şi îşi plângea păcatul, că s-a despărţit de Hristos. Venind înaintea acestuia, a mărturisit credinţa, fapt pentru care a fost aspru chinuit, tăindu-i-se fiecare încheietură a trupului, una câte una şi la urmă capul. Aşa a luat fericitul Iacob cununa cea nestricăcioasă a nevoinţei pentru Hristos.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating
(209 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Servicii medicale de calitate la standarde europene
Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebookservicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie

ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 februarie 2020
Autentificare
stiriactuale.ro