Joi, 25 aprilie 2024 - 3:59:55
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Sfântul Apostol Bartolomeu


11 iunie 2014

Acesta a fost unul din cei doisprezece Apostoli trimişi să mărturisească faptele şi învăţăturile Lui Hristos. După primirea Duhului Sfânt, sorţii au căzut asupra lui şi asupra Sfântului Apostol Filip, să meargă împreună în Siria şi în Asia de Sus, pentru propovăduirea Cuvântului.

Mai târziu li s-a alăturat şi fecioara Mariami, sora Sfântului Apostol Filip. Toţi trei străbăteau drumurile Libiei şi Moesiei. S-au dus apoi în Frigia, ajungând în cetatea Ieropole, unde închinarea la idoli era în mare cinste.

Lucrarea lor a atras mânia stăpânitorilor care au hotărât să-i piardă. L-au prins mai întâi pe Sfântul Apostol Filip, care fiind spânzurat cu capul în jos şi bătut cu pietre, a luat cununa biruinţei.

Ceilalţi au scăpat ca prin minune, iar fecioara mergând în ţara Licoaniei a murit pentru credinţă. Sfântul Bartolomeu a ajuns până în ţara îndepărtată a Indiei, purtând cu el Evanghelia lui Matei şi întemeind biserici.

De acolo s-a întors în părţile Mării Negre, dar prins şi chinuit, a fost răstignit cu capul în jos şi i-au tăiat capul în cetatea Albana, din Armenia cea mare, ucis pentru credinţa în Hristos.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro