Miercuri, 24 aprilie 2024 - 1:08:09
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Calităţile necesare unui preşedinte de club de fotbal pentru a putea visa la promovarea în Liga 1!


27 aprilie 2019

Echipa Sport a Stiri Actuale prezintă principalele calităţi ale unui conducător pentru a putea visa la promovarea într-o ligă superioară. Sperăm că le vor citi şi cei din stafful Petrolului atunci când vor alege noul preşedinte al clubului

1. Să fie prieten cu toată lumea din fotbal!

2. Să aibă informaţii interne despre cum va juca echipa adversă (primul 11, rezerve, stil de joc !)

3. Cunoaşte din timp unde se vor caza oaspeţii, ce meniu au comandat, unde vor face antrenamentele!

4. Află delegările arbitrilor şi observatorilor cu trei zile înainte de afişarea oficială

5. Se asigură că va avea un arbitraj corect la meciurile din deplasare şi unul bun pentru gazde

6. Stă pe bancă alături de jucători la fiecare meci oficial.

7. Ai pierdut nu critica arbitrajul! Ai câştigat nu lăuda arbitrajul!

8.  Transferurile jucătorilor se fac pe baza unui studiu amănunţit, verificat foarte bine, nu prin vizionarea pe  DVD şi pe vorbe.

9. Mergi personal la meciuri şi fă un transfer după ce un jucător te convinge în 4,  5  meciuri amicale sau oficiale , nu după 10 minute de vizionat înregistrări video.

10. Un preşedinte de valoare trebuie să fie recunoscut la meciurile în deplasare de şefii din clubul respectiv. Dacă eşti invitat şi aplaudat înseamnă că liderii gazdelor se tem de tine!

11. Galeria afară şi acasă trebuie să fie susţinută financiar pentru a a crea o atmosferă frumoasă propice performanţei! Indiferent de conflicte nu le aţâţa! Lasă capul în jos, recunoaşte-ţi greşelile şi aplanează-le!

12.  Atenţie la ziua şi orelele de televizare a meciurilor. Acesta este încă un semn de valoare a unui preşedinte. Spre exemplu, Clinceniul, liderul Ligii a 2 a, are cele mai puţine meciuri televizate.

13. Verifică delegările arbitrilor la meciurile principalilor tăi adversari. Nu accepta sub nicio formă ca echipa de arbitrii desemnată la un meci câştigat de o contracandidată, să vină peste una, două etape la meciul tău. S-ar putea să pierzi acel meci! (Vreţi exemple de la Petrolul?)

14. Relaţia cu presa locală şi cea centrală este crucială! Ori mănâncă toţi aceiaşi felie din tort, ori nimeni nu primeşte nimic. Toată lumea trebuie tratată la fel, fără prietenii şi preferinţe particulare

15.  Formează în oraş un grup de oameni care se pricep la fotbal (oameni de fotbal, observatori, arbitri). Săptămânal, consultă-i pentru a afla ce meciuri au văzut şi ce părere au despre contracandidatele tale principale.

16. Trimite scouteri la cât mai multe meciuri din judeţ. Sigur vei găsi jucători talentaţi şi la echipele de amatori!  Sunt jucători la Liga A Prahova care ar putea juca oricând ca titular la Petrolul, dar nu a avut cine să îi observe

17.  Preşedintele unui club dacă are valoare şi experienţă, garantează promovarea echipei prin modul de plată al propriului contract! Nu acceptă niciun leu timp de un sezon şi cere să fie plătit dublu dacă echipa va promova! Cel care va accepta un asemenea contract este cel care va duce Petrolul în Liga1.

18. Un preşedinte ideal scrie din memorie, la orice oră, minim 20 de numere de telefon ale arbitrilor, 10 ale observatorilor, 30 de numere de telefon ale unor jucători de la echipele adverse!

Oare câte dintre aceste puncte vor fi îndeplinite de viitorul preşedinte al Petrolului Ploieşti?


 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro