Vineri, 26 aprilie 2024 - 5:59:46
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ebola din nou în Europa!


25 august 2014

Un britanic care trăieşte în Sierra Leone a fost testat pozitiv la virusul Ebola. Acesta este al doilea european care a fost infectat.

Departamentul Sănătăţii de la Londra a anunţat că un cetăţean britanic trăia în Sierra Leone a fost infectat cu virusul Ebola.

Bărbatul lucra ca voluntar la o clinică din Sierra Leone când a contractat virusul Ebola. Pacientul a părăsit deja statul african pentru a fi transportat cu un avion militar la un spital din Londra, unde va primi îngrijiri medicale.

El este al doilea bolnav de Ebola care ajunge în Europa după preotul spaniol, care însă a decedat la Madrid din cauza bolii.

Din cele 2.615 cazuri de Ebola,1.427 au fost mortale, în patru ţări din Africa de Vest, potrivit ultimului bilanţ realizat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

La 8 august, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a decretat stare de alertă la nivel mondial, în urma creşterii galopante a numărului cazurilor acestei epidemii de febră hemoragică fără precedent. Atunci OMS a recomandat luarea unor măsuri de excepţie în ţările afectate, cum ar fi Liebria, Guineea, Nigeria sau Sierra Leone.

 
 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro