Vineri, 26 aprilie 2024 - 10:55:42
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Un cetăţean moldovean, membru al Legiunii Străine, decedat în avalanşa din Alpi


22 ianuarie 2016

Un cetăţean moldovean se numără printre cei cinci militari din Legiunea Străină ucişi de o avalanşă în Alpii Francezi acum trei zile. Cei cinci militari participau la un exerciţiu de antrenament.

Alpinistul militar Gheorghe Palade, în vârstă de 21 de ani se numără printre legionarii omorâţi de valul de zăpadă, la Valfrejus. El era cel mai tânăr dintre cei cinci militari decedaţi care aveau vârste cuprinse între 33 şi 21 de ani, informează canalul de televiziune France 3, pe pagina sa electronică.

Tânărul, născut în Republica Moldova, participa alaturi de camarazii săi în afara pistei de schi la aproximativ 2.000 de metri altitudine. În timplul antrenamentelor, Palade şi alţi 10 militari din Legiunea Străină au fost luaţi de avalanşă. Alţi şase răniţi sunt internaţi în spital, doi dintre ei fiind în stare gravă.

Legiunea străină este o unitate de elită din cadrul armatei franceze, la comanda căreia se află ofiţeri francezi, dar care recrutează soldaţi din alte state.

Avalanşa a avut loc pe 18 ianuarie în staţinea de schi Valfréjus, unde 51 de militari participau la un exerciţiu de antrenament montan.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro