Vineri, 26 aprilie 2024 - 5:47:15
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Braconaj piscicol la nivel industrial


22 aprilie 2013

O patrulă din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Prahova a surprins două persoane care pescuiau ilegal în zona Barajului Măneciu.

Trecând la identificarea şi cercetarea faptei ilicite, jandarmii au stabilit că, Constantin C. de 46 de ani şi Vichente C. de 53 de ani, ambii domiciliaţi în comuna Măneciu, judeţul Prahova, pescuiau pe luciul de apă al Barajului Măneciu, cu ajutorul unei plase de pescuit tip” SETCĂ”, neautorizată, cu lungimea de 28 m, lăţimea de 3,28 m şi mărimea ochiurilor de 2 X 3 cm  interzisă de lege. În momentul surprinderii celor doi, s-au descoperit în plasa mai sus menţionată şapte peşti din specia clean şi cinci specia caras.

 Persoanele depistate nu erau autorizate să efectueze activităţi de pescuit comercial şi nu deţineau unelte şi scule autorizate în acest sens.

Celor în cauză, li s-au întocmit dosar cu acte premergătoare pentru faptele susceptibile a fi: “pescuit prin orice metode a reproducătorilor în perioada de prohibiţie, în zonele de reproducere naturale”, „pescuit comercial în habitatele piscicole naturale prin orice metode şii mijloace a peştilor în perioada de prohibiţie”, „deţinerea şi folosirea la           pescuit de către persoane neautorizate de unelte de pescuit comercial” şi „pescuit cu unelte şi scule neautorizate”. Dosarul va fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria  Vălenii de Munte în vederea continuării cercetărilor.   

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro