Joi, 25 aprilie 2024 - 8:55:18
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


VIDEO Cine are interes în blocarea viitorului pasaj subteran din Câmpina?


30 august 2022

„Furtună într-un pahar cu apă!” Aşa a catalogat Liviu Briciu, consilier local din partea Partidului Oamenilor Liberi, încercarea disperată a anumitor personaje politice de a bloca realizarea viitorului pasaj subteran din Câmpina. 

Proiectul de o anvergură şi viziune de viitor fantastică este contestat de liderii PNL (Marian Nistor) şi PSD (Dan Muşat), cei doi neratând nicio ocazie de a încerca blocarea pasajului. 

”De fapt, tot ceea ce se întâmplă în spaţiul public legat de acest proiect este o furtună într-un pahar cu apă, pusă la cale de liderii de partid ai PSD, PNL, PMP şi USR, care azi sunt împotriva a ceea ce au votat consilierii lor în anii 2020 şi 2021”, a spus Liviu Briciu, într-o conferinţă de presă. 

El a făcut o scurtă istorie a viitorului pasaj, prezentând o declaraţie a fostului primar Horia Tiseanu, care anunţa o astfel de investiţie încă din anul 2010, atunci când a fost organizat un concurs de proiecte. Tiseanu prezenta pasajul drept viitorul Câmpinei şi lăuda iniţiativa echipei care proiectase o asemenea soluţie. 

Interesant este faptul că unul dintre cei mai mari contestatari ai pasajului este Marian Nistor, liderul PNL Câmpina, cel care a fost beneficiarul unui concurs de angajare aranjat la Piaţa Centrală, unul dintre apropiaţii lui Horia Tiseanu. Deci ca de obicei, Nistor atacă proiectul, uitând că au mai existat discuţii despre un asemenea obiectiv şi în anul 2010, atunci când era mâna dreaptă a primarului Tiseanu. Ipocrizie? Făţărnicie? Sau pur şi simplu lipsa de memorie? 

De fapt, Liviu Briciu le-a adus aminte colegilor din Consiliul Local, care acum contestă viitorul pasaj subteran, că în anul 2021 au votat ÎN UNANIMITATE Strategia de Dezvoltare a Municipiului Câmpina 2021-2027, document care cuprinde şi acest pasaj subteran! Nimeni nu a contestat atunci acest obiectiv şi nici nu au fost solicitate informaţii suplimentare. 

Mai mult, în anul 2022 aceiaşi consilieri locali, au aprobat, tot în UNANIMITATE, Acordul de parteneriat între Unitatea Administrativ Teritoriala Municipiul Campina, în calitate de partener şi Agenţia pentru Dezvoltare RegionaIă Sud Muntenia, în calitate de lider de parteneriat, în vederea realizării proiectuIui „Sprijin la nivelul regiunii Sud Muntenia pentru pregătirea de proiecte finanţate din perioada de programare 2021 – 2027 pe domeniile mobilitate urbană, regenerare urbană, infrastructură şi servicii publice de turism„!!! Adică fix acelaşi pasaj subteran, care va degreva centrul Municipiului Câmpina de traficul auto infernal. 

Acum, liderii PSD, PNL, PMP şi USR (dintre care trei nu sunt nici măcar consilieri locali) contestă pe orice căi viitorul pasaj, incercând să inducă o stare de panică în rândul câmpinenilor.


Mai mult, Marian Nistor, lider PNL, prospăt demisionar de la şefia Pieţei Centrale, a început campania electorală distribuind flyere care conţin informaţii eronate despre viitorul pasaj. Se vorbeşte despre un termen de execuţie de opt ani, deşi în noul PUZ se specifică un termen de implementare de cinci ani. Liderul PNL uită că termenul de implementare dintr-un PUZ nu este acelaşi lucru cu cel de execuţie. Uită sau nu ştie? 

Mai mult, fiind vorba despre un proiect finanţat din fonduri europene, durata de execuţie poate fi de fix doi ani, cu posibilitate de prelungire de încă un an (prelungire acceptată doar cu o justificare extrem de bine întemeiată!)

”Au început un atac în presă, cu scrisori trimise oamenilor, electorale bineinteles, inducând panica în cetăţeni şi speculând nemulţumirile normale ale oamenilor, în speranţa că vor obţine electoral câteva voturi în plus. Modernizarea unui oraş cu proiecte de acest gen nu se poate face în linişte, fără deranj. Aşteptăm din partea politicienilor mai multă maturitate. Este ultima noastră şansă pentru o investiţie mare în Câmpina din fonduri europene. Vorbim despre o mare oportunitate ca pentru oraşul nostru să-şi schimbe faţa spre modernizare. Noi o să votăm acest PUZ!” a mai declarat Liviu Briciu.
 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro