Joi, 28 martie 2024 - 2:22:22
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


România va adera la Schengen în aprilie 2014 conform afirmaţiilor lui Băsescu


29 iunie 2013

Preşedintele Traian Băsescu afirmă într-un interviu pentru Wiener Zeitung, că se aşteaptă ca aderarea României la spaţiul Schengen să aibă loc în aprilie 2014, dar ţara noastră trebuie să îşi îndeplinească angajamentele. "Contez pe aderarea noastră în aprilie 2014", afirmă Băsescu, întrebat când va deveni România membră Schengen.

Totodată, el menţionează că afirmaţiile ministrului german de Interne privind "imigraţia săracilor" din România şi Bulgaria nu au nicio legătură cu aderarea la Schengen, care depinde numai de îndeplinirea angajamentelor asumate de cele două ţări. "Şi trebuie să ne obişnuim pe viitor cu imigraţia din motive economice din România, pentru că pur şi simplu diferenţele între nivelul de trai sunt prea mari", subliniază preşedintele.

Şeful statului argumentează că România va avea din 2014 pe deplin în vigoare noile coduri penale şi civile cu ajutorul cărora se va putea combate corupţia mai eficient şi mai repede, însă sunt unele succese concrete şi în prezent: "Un fost premier condamnat la doi ani de închisoare, un fost ministru al agriculturii la şase ani, un fost ministru de finanţe la cinci ani, dar şi alţi politicieni condamnaţi".


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro