Vineri, 29 martie 2024 - 1:37:20
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Preşedintele Băsescu are un mesaj pentru francezi


2 octombrie 2013

Opoziţia francezilor în ceea ce priveşte aderarea României la spaţiul Schengen este deja cunoscută, iar francezii nu se sfiesc în a declara deschis această reţinere pe care o au faţă de români. Prin urmare preşedintele Traian Băsescu a declarat că francezii sunt extrem de deranjaţi de furtişagurile romilor, mai mult decât de diverse ilegalităţi comise de către „gulerele albe”.
"Aş face un comentariu la adresa politicienilor francezi, este simplu: totul are o limită, nu poţi să invoci minoritarea romă care este la Paris pentru Schengen. Schengen este cu totul altceva, şi minciuna că dacă nu intrăm în Schengen nu vor mai fi ţigani, romi, în Franţa este demontabilă cu ochiul liber. România nu e în Schengen şi romii sunt acolo. Dar Franţa de ce nu accesează bani de la UE destinaţi problemei rome. Aşa cum România accesează bani pentru programe pentru romi, şi Franţa poate accesa bani", a declarat Traian Băsescu.
Mai mult decât atât preşedintele Traian Băsescu a declarat că speră ca Germania să rămână corectă, subliniând în acelaşi timp că preşedintele Franţei nu s-a exprimat direct în ceea ce priveşte această chestiune, dar cu siguranţă aceasta va fi discutată în luna octombrie în cadrul Consiliului European.
"Trebuie să rămânem totuşi în nişte standarde europene. Nu ne mai poate reproşa nimeni că justiţia ascunde infractori, nu ne poate reproşa nimeni că nu ne-am dotat frontierele. Sigur, dacă este un semn de întrebare este cât de corecţi sunt oamenii de la frontiere şi asta e mai greu de evaluat, dar nu au decât să facă sondaje. Pot să trimită cetăţeni acoperiţi cu droguri să vadă dacă se înţeleg cu polişistul nostru de frontieră, cu vameşul. Îşi pot trimite oameni care să facă în frontieră lucruri ilegale pentru a testa durabilitatea sistemului de protecţie a frontierelor UE. Dar nu pot să spună: nu vrem pentru că sunt romi la Paris", a declarat preşedintele.
Cu toate acestea prezenţa romilor la Paris dar şi în Franţa nu este un lucru plăcut nici pentru români, iar acest lucru afectează atât viziunea şi percepţia francezilor asupra românilor, dar şi cetăţenii francezi prin furturile pe care le comit.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro