Vineri, 26 aprilie 2024 - 1:12:35
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Autorităţile din Republica Moldova au trimis la Bucureşti circa 700 de litri de sânge


3 noiembrie 2015

Autorităţile din Republica Moldova au trimis duminică seara, 1 noiembrie, la Bucureşti circa 700 de litri de sânge şi componente sangvine cu o autospecială a Serviciului moldovean pentru Protecţie Civilă şi Situaţii Excepţionale, pentru a veni în ajutorul persoanelor rănite în incendiul de vineri seară din clubul Colectiv soldat cu 30 de morţi şi aproape 200 de răniţi, informează serviciul pe pagina sa de internet, dse.md.

Această asistenţă hemotransfuzională este făcută de Centrul Naţional de Transfuzie a Sângelui din Republica Moldova. Iniţial, autorităţile moldovene au indicat că vor trimite 2.150 de produse sangvine, precum componente sangvine (eritrocitare şi plasmă proaspăt congelată), preparate biomedicale sangvine (albumină umană), necesare în situaţii clinice (arsuri, fracturi etc) sau circa 550 kg de sânge.

Un echipaj al Inspectoratului Naţional de Patrulare din Republica Moldova a însoţit transportul până la vama Sculeni, de unde va fi preluat şi însoţit până la Bucureşti de poliţişti români. Potrivit sursei citate, transportul a ajuns deja la Bucureşti


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro