Vineri, 26 aprilie 2024 - 3:27:50
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cine este George Simion, preşedintele AUR


8 decembrie 2020



George Simion este preşedintele AUR, partidul care a fost o adevărată surpriză la alegerile parlamentare din 2020. L-am cunosctu în urmă cu vreo opt ani, la Chişinău, cu câteva zile înaintea Zilei Limbii Române.
La alegerile parlamentare din 6 decembrie, partidul său a obţinut peste 9 procente.

George Simion este co-preşedinte al partidului Alianţa pentru Unirea Românilor. Cu toate că nu este la prima candidatură, de data aceasta a reuşit să treacă pragul electororal. După un asemenea succes mulţi se întreabă cine este, de fapt, George Simion.


George Simion de la AUR are 34 de ani şi este de profesie economist. Este din Focşani, a absolvit Colegiul Gheorghe Lazăr din Capitală, a terminat Facultatea de Administraţie şi Afaceri a Universităţii din Bucureşti şi a făcut şi un masterat la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza' din Iaşi, se arată în biografia postată pe Wikipedia.

Este cunoscut ca un unionist convins, activist civic şi politician care militează pentru Unirea României cu Republica Moldova. Tot George Simion este cel care a fondat Platforma Unionistă Acţiunea 2012 şi Alianţa pentru Centenar.

George Simion a înfiinţat AUR în toamna anului trecut. AUR se descrie precum un partid care îşi propune „să fie rezultatul unificării forţelor româneşti care urmăreşte să servească interesele poporului român', iar doctrina AUR „se sprijină pe patru piloni: familia, patria, credinţa, libertatea'.

George Simion activează de mai mult timp în politică şi chiar a cadidat ca independent la alegerile europarlamentare din primăvara lui 2019. La acel moment, a obţinut doar 1.29% (116,781 voturi).

Totuşi, el a intrat în atenţia publicului din urmă cu cinci ani, după participarea intensă la manifestaţiile unioniste din ţară şi din Republica Moldova.

George Simion a fost declarat persoană indezirabilă pe teritoriul Republicii Moldova, fiind expluzat de cinci ori de pe teritoriul acestui stat. Are cinci interdicţii în Republica Moldova. Prima i s-a aplicat în 2014, fără a se i se explica decât că lucrurile „se petrec altfel în Republica Moldova'.

În vara anului 2018, în august, George Simion a primit o nouă interdicţie, după ce a rămas blocat în vamă alături de mai mulţi unionişti, participanţi la Marşul Centenar. A revenit în toamna aceluiaşi an în Republica Moldova în octombrie, numai că după numai 12 ore a fost din nou expulzat şi declarat interzis 5 ani în Republica Moldova

George Simion locuieşte în Bucureşti şi este necăsătorit. În plus, la capitolul resurse financiare, politicianul are trecut în declaraţia de avere doar un salariu şi o maşină.

George Simion nu are nici case, terenuri, bijuterii sau conturi cu sume mari în bancă. La capitolul câştiguri în dreptul lui este trecut salariul de aproximativ 3.000 de lei pe lună, ce ar însemna venituri de peste 38.000 de lei pe an, în calitate de director de marketing la o firmă de construcţii. Nu deţine nici maşini scumpe, are doar un Ford Fiesta din 2006.



 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro