Duminică, 16 ianuarie 2022 - 11:47:24
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Motoc: Suntem preocupaţi de exerciţiile militare ale Federaţiei Ruse


27 august 2016

Ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, a declarat, vineri seara, într-o emisiune televizată, că România este preocupată de 'evoluţiile îngrijorătoare' din punct de vedere militar de la Marea Neagră, din Peninsula Crimeea şi de măsurile de interzicere a accesului în zonă.

'Suntem preocupaţi de exerciţiile militare şi de tematica pe care ele o exersează, pe care le vedem derulate de partea rusă. La ora la care vorbim suntem la debutul unei exerciţiu operativ strategic de mare amploare Caucaz 2016, care este notificat, dar care este însoţit de exerciţii complementare auxiliare, care nu sunt notificate. (...) Suntem preocupaţi de scenariile care se exersează şi de faptul că o serie de exerciţii au loc în zona de instabilitate din Estul Ucrainei şi în Estul Mediteranei, în apropierea costelor siriene', a declarat Mihnea Motoc la Realitatea TV.

Ministrul Apărării a spus că România va adapta o 'postură de descurajare şi de apărare' în relaţia cu Federaţia Rusă, spre care priveşte cu "precauţie", însă a dat şi asigurări că ţara noastră este deschisă pentru calea dialogului cu Moscova.

'Nu suntem nici noi, nici NATO, nici UE în postura în care să respingem dialogul şi cooperarea cu Federaţia Rusă', a subliniat Motoc.

El a mai afirmat că s-a aşteptat la reacţiile reticente ale Federaţiei Ruse după activarea scutului de la Deveselu

'Ne-am obişnuit cu acest tip de retorică din partea oficialilor politici sau conducătorilor militar ruşi. Ei văd în dezvoltarea acestei capacităţi o alterare a echilibrului strategic în regiunea noastră. Nici noi, nici Alianţa, nici partenerul american, nu avem doctrinar sau politic asemenea valenţe pentru scutul de la noi. (...) Nu e în doctrina noastră, nu e în politica noastră aşa ceva', a mai afirmat Mihnea Motoc.

Ministrul a precizat că scutul de la Deveselu reprezintă o 'investiţie de securitate, necesitată de proliferarea riscurilor balistice, atât din partea unor actori statali, cât şi din partea unor actori nestatali din regiunea Orientului Mijlociu'.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating  rating  rating
(880 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:


Clinica Roua

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 11 ianuarie 2022
Autentificare
stiriactuale.ro