Miercuri, 24 aprilie 2024 - 3:57:16
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Liceul românesc din Comrat are nevoie de ajutorul românilor


31 iulie 2015

Mişcarea Civică Tinerii Moldovei, alături de Platforma unionistă Acţiunea 2012, demarează campania de strângere de fonduri pentru Liceul Teoretic ,,Mihai Eminescu” din Comrat, oraş din autonomia găgăuză a Republicii Moldova.

 Instituţia căreia nu i se dădea mari şanse de supravieţuire în anii ’90, atunci când găgăuzii au cerut autonomie faţă de Chişinău, are nevoie de suma de 14.000 de euro pentru înlocuirea sistemului învechit de încălzire termică a clădirii. În fiecare iarnă, cei 200 de elevi care împart curtea cu Şcoala nr. 2, de limbă rusă, studiază în condiţii greu de imaginat. Acţiunea 2012 a reuşit să strângă, din România, până în prezent, suma de 3500 de euro, iar pentru restul de 10500 de euro lansează un apel de solidaritate către cei dornici să-i ajute pe copiii care învaţă în limba română în regiunea de sud a Republicii Moldova.

Liceul românesc din Comrat are nevoie de lucrări serioase de modernizare. Hai să dăm o mână frăţească de ajutor elevilor şi cadrelor didactice care îşi desfăşoară activitatea în instituţie, să contribuim prin fapta de azi la ziua de mâine a liceului!

 Toţi cei care doresc să doneze bani pentru lucrările de încălzire termică în Liceul ,,Mihai Eminescu” din Comrat o pot face până pe data de 31 august, de Ziua Limbii Române, prin transfer bancar sau paypal, în contul Mişcării Civice Tinerii Moldovei, cu menţiunea ,,Donaţie pentru liceul românesc din Comrat”, sau direct, la sediul asociaţiei.

Pentru donaţii directe şi alte amănunte, o puteţi  contacta pe Oxana Iovu, coordonatorul Departamentului Financiar al Mişcării Civice Tinerii Moldovei, la tel.+373.639 73 500, mail: [email protected]

 

(după o corespondenţa primită de la tânăra Olga Musteaţa, Chişinău)


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro