Joi, 29 iulie 2021 - 10:02:04
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Şalaru: Dodon vrea să fie un mic Stalin de Moldova


24 noiembrie 2016

Ministrul Apărării, Anatol Şalaru, a dispus, marţi, ca în toate unităţile Armatei Naţionale portretele oficialilor moldoveni să fie înlocuite cu portretele eroilor naţionali sau figuri marcante ale culturii româneşti, pentru a nu fi nevoit să plaseze portretul lui Igor Dodon în cabinetul său.

"Astăzi am transmis către toate unităţile Armatei Naţionale dispoziţia de a înlocui portretele oficialilor Republicii Moldova (preşedinte, ministru, şef al MSM etc.) cu portretele înaintaşilor noştri, domnitori, eroi naţionali sau figuri marcante a culturii româneşti", scrie Anatol Şalaru în mesajul postat pe pagina sa de facebook.

După această declaraţie, Igor Dodon a răspuns pe reţeaua de socializare ameninţându-l pe Şalaru că nu va mai fi mult timp ministru al Apărării şi menţionând că este de acord ca în toate cabinetele oficialilor din Moldova să stea portretul lui Ştefan cel Mare, ca cea mai importantă figură istorică a moldovenilor. “Noi avem istoria noastră şi personalităţile noastre, nu cele româneşti.”

“Şalaru nu va sta mult în fotoliul de ministru, înconjurat de „personalităţi ale istoriei şi culturii româneşti”. Pentru toate ilegalităţile sale, locul lui e la puşcărie. Iar acolo, pe peretele celulei, el va avea o singură fotografie a unui personaj român – Vlad Ţepeş, cu ţeapa în mână”, a adăugat socialistul.

După replica dată de Igor Dodon, ministrul Apărării citat de protv.md, a concretizat că nu are nimic cu Igor Dodon, dar consideră că practica de a atârna fotografiile preşedinţilor în birourile instituţiilor de stat este una sovietică. “Eu înţeleg că el vrea să fie un mic Stalin de Moldova şi să bage la puşcărie cum vrea şi pentru ce vrea el.”

Totuşi, Anatol Şalaru a precizat, potrivit sursei citate, că personal va instala în biroul său portretul lui Igor Dodon dacă acesta se apucă să citească literatura românească, istoria şi dacă va susţine examenul la limba română.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating
(248 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:


Clinica Roua

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 iulie 2021
Autentificare
stiriactuale.ro