Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 1:16:50
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Unirea României cu Moldova s-ar putea produce în weekend. Sfatul Ţării 2 convocat laChişinău!


23 martie 2016

Data de 27 martie, ziua în care Basarabia a votat unirea cu România, va fi marcată anul acesta într-un mod cu adevărat special la Chişinău, anunţă unioniştii. În prima parte a zilei va avea loc lansarea Sfatului Ţării 2, forul reprezentativ al unioniştilor, cu participarea a peste 1700 de delegaţi din toate localităţile Republicii Moldova, reprezentanţi ai Diasporei Unioniste şi invitaţi din România.

În urmă cu aproape 100 de ani, adevăratele elite ale pământului dintre Prut şi Nistru, constituiţi în Sfatul Ţării, au ajuns la concluzia că unica soluţie este Unirea cu Ţara. Acum, conduşi de o clasă politică profund coruptă şi incapabilă, după mai mult de 20 de ani în care statul Republica Moldova şi-a demonstrat capacitatea de a exista, convocăm iarăşi Sfatul Ţării pentru a ne duce pe făgaşul bunăstării şi al unui viitor bun la noi acasă”, a declarat Constantin Codreanu, coordonator al Blocului Unităţii Naţionale şi reprezentant al Grupului de iniţiativă pentru crearea Sfatului Ţării 2.

A doua parte a zilei de 27 martie, atunci când se împlinesc  98 de ani de la votul din Sfatul Ţării, va fi marcată de o manifestaţie de amploare pe artera principală a capitalei Republicii Moldova: cel mai mare marş unionist organizat vreodată la Chişinău. Evenimentul va începe la ora 13:00 şi va avea ca punct de pornire scuarul Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu”, se arată într-un comunicat de presă.

Din 2012 am reuşit să readucem Unirea în spaţiul public prin acţiunile noastre stradale. Continuăm în acelaşi ritm şi în 2016, şi în următorii 2 ani, până când vom realiza ReUnirea. Vom manifesta paşnic, aşa cum am făcut-o mereu. Îi aşteptăm alături de noi pe toţi cei care simt româneşte„, a declarat Anatol Ursu, preşedintele Mişcării Civice Tinerii Moldovei.

Şi judeţul Prahova va fi reprezentat la evenimentele de la Chişinău. O delegaţie a Consiliului Judeţean Prahova, condusă de preşedintele Mircea Cosma va participa la evenimentele organizate la Chişinău, cel de al doilea oraş ca număr de locuitori al României

Aşadar, 27 martie ar putea fi o nouă dată importantă în istoria României, ziua Reunirii Moldovei cu patria mamă!

SURSA:InfoPrut.md


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro