Vineri, 19 aprilie 2024 - 10:31:13
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Soluţia lui Jirinovski: Transnistria să revină Rusiei, iar Bucovina şi Basarabia – României


18 martie 2014

Politicianul rus Vladimir Jirinovski şi-a exprimat opiniile vizavi de conflictul dintre vestul şi estul Ucrainei în cadrul unei emisiuni la postul public de televiziune al Federaţiei Ruse. În cadrul emisiunii, acesta a menţionat că singura soluţie pentru ca Ucraina să “se liniştească” este cedarea teritoriilor străine pe care le-a obţinut aceasta de la Polonia, Ungaria şi România.

“Aceste două părţi ale Ucrainei, de Est şi de Vest, sunt total incompatibile. Nu poate niciun fel de internaţionalism să ajute în acestă situaţie. Vestul Ucrainei, care face acum cea mai mare gălăgie, am fost nevoiţi să-l luăm de la Polonia pentru ca armata hitleristă să rămână cât mai departe. Transcarpatia am luat-o de la unguri din acelaşi motiv. Iar Bucovina şi Basarabia am luat-o în 1939. Dacă nu era Hitler, nu atingeam aceste pământuri”, spune politicianul.

Jirinovski spune că dacă teritoriile din vestul Ucrainei ar fi întoarse, centrul ar fi mai “cuminte”. “Ce propun eu? Să ia Polonia regiunea care îi aparţine, Ungaria să ia Transcarpatia, mai ales că majoritatea locuitorilor de acolo vorbesc limba maghiară. În Basarabia şi Bucovina majoritatea locuitorilor sunt vorbitori de română. România visează demult să le ia înapoi. Sunt trei ţări membre NATO. Transnistria – să revină la noi, e pământ rusesc. Doar atunci Ucraina se va linişti”, a adăugat acesta.

 

Sursa: moldova.org


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro