Vineri, 29 martie 2024 - 2:25:51
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Republica Moldova vrea din nou în UE: Decizia noului premier


3 februarie 2016

Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, a convenit marţi cu miniştrii din guvernul său ca în termen de cel mult 30 de zile să fie recuperate întârzierile în ceea ce priveşte aplicarea prevederilor Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană (UE), informează IPN şi Radio Chişinău.

'Am trecut în revistă ce s-a făcut până acum, deoarece demult nu a mai avut loc o astfel de şedinţă. Ne-am propus ca pe parcursul a 30 de zile să eliminăm restanţele şi să revenim la Planul naţional de acţiuni pentru implementarea Acordului de Asociere în regim regulamentar', a specificat oficialul. Pavel Filip a spus că Acordul de Asociere cu UE este implementat în proporţie de circa 60-63%, iar în termen de 5 zile miniştrii trebuie să propună planuri de acţiuni pentru depăşirea întârzierilor în domeniile pentru care sunt responsabili. Premierul a mai spus că a vorbit cu colegii săi din guvern şi despre 'debursarea' primei tranşe din creditul rambursabil de 150 de milioane de euro acordat de România. 'Am primit sâmbătă o scrisoare de la premierul Cioloş şi tot sâmbătă am avut o întrevedere cu miniştrii responsabili de domeniile menţionate. Un pachet de acţiuni se va regăsi pe agenda şedinţei guvernului de mâine, mă refer la pachetul de legi cu privire la integritate', a specificat şeful executivului.

Pavel Filip a comunicat presei că a vorbit astăzi, 2 februarie, cu preşedintele Republicii Moldova despre o posibilă convocare a Consiliului Suprem de Securitate. La o eventuală şedinţă a Consiliului urmează să se discute mai multe probleme, cum ar fi nivelul de criminalitate şi acţiunile ce se impun, protestele şi despre acţiunile instituţiilor de stat, dar şi situaţia din sistemul bancar, anunţă Agerpres.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro