Joi, 18 aprilie 2024 - 10:22:17
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Liderul Acţiunii 2012, George Simion, a fost expulzat din Republica Moldova


14 mai 2015

Liderul Acţiunii 2012, George Simion, a fost expulzat din Republica Moldova pentru raţiuni de securitate naţională, potrivit documentului pe care l-a primit în vamă.

Simion a primit interdicţie pentru că ar fi a organizat acţiuni îndreptate împotriva ordinii constituţionale a Republicii Moldova. Informaţia a fost confirmată pentru Publika TV de ministrul de Interne, Oleg Balan.

George Simion a declarat că autorităţile de la Chişinău nu sunt în drept să-l expulzeze din ţară pentru că nu a comis nicio ilegalitate.

Din decizia cu privire la declararea străinului persoană indezirabilă, pe care a primit-o Simion, reiese că măsura este dispusă „pentru străini din oficiu sau la propunerea unor alte autorităţi cu competenţe în domeniul ordinii publice şi al securităţii naţionale care deţin date sau indicii temeinice în sensul”, care au „desfăşurat, desfăşoară ori în a căror privinţă există indicii temeinice că intenţionează să desfăşoare activităţi de natură să pună în pericol securitatea naţională sau ordinea publică.”

Ambasada României la Chişinău cere informaţii autorităţilor din Republica Moldova pentru „reţinerea de către reprezentanţii Biroului Migraţie şi Azil al Republicii Moldova” a liderului Acţiunii 2012, George Simion, a precizat MAE de la Bucureşti.

Bucureştenii protestează joi, la orele 17.00, în faţa Ambasadei Republicii Moldova din Aleea Alexandru 40, faţă de expulzarea liderului Acţiunii 2012, George Simion.

Simion a declarat că a fost reţinut  în faţa Liceului„ Gheorghe Asachi”, unde urma să se întâlnescă cu cadrele didactice.  El a fost invitat de colaboratorii SIS să-i însoţească la sediul instituţiei. Ulterior, a fost urcat în maşina cu care a fost dus spre graniţă cu România.

George Simion a primit o expulzare pe o perioadă de cinci ani de la Serviciul de Informaţii şi Securitate, însă nu i s-au explicat motivele pentru care a devenit persona non grata în Republica Moldova. Preşedintele Acţiunii 2012 a fost reţinut la Chişinău de ofiţerii SIS Vadim Popovici şi Victor Frumusachi.

Acţiunea 2012 şi Tinerii Moldovei organizează la Chişinău pe 16 mai o manifestaţie de amploare pentru a pune capăt corupţiei şi sărăciei.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro