Vineri, 26 aprilie 2024 - 9:36:42
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Consilierul judeţean Ludmila Sfîrloagă, donaţie importantă de cărţi pentru Basarabia


16 mai 2016

Peste 300 de cărţi în limba română au ajuns, din nou, în şcolile şi bibliotecile din Basarabia prin efortul consilierului judeţean Ludmila Sfîrloagă.

"Am strâns 300 de cărţi în limba română, care vor ajunge la mai multe unităţi de învăţământ din Republica Moldova. Cele mai multe exemplare vor ajunge în satul Alexandru Ioan Cuza, o enclavă din raionul Cahul. Vor ajunge cărţi şi în localitatea Nisporeni, acolo unde are loc şi o strângere de fonduri, pentru realizarea unui bust al regelui Ferdinand, strângere de fonduri la care vom participa şi noi cu o sumă de bani", a declarat Ludmila Sfîrloagă, consilier judeţean, dar şi vicepreşedinte al Comitetului Puerilor Locale şi Regionale de la Strasbourg.

Nu este prima donaţie de acest fel făcută către şcolile româneşti de pe celălat mal al Prutului şi cu siguranţă că nu va fi nici ultima.

De altfel, judeţul Prahova este unul dintre cele mai implicate judeţe în relaţiile cu autorităţile locale şi raionale din Republica Moldova, fiind semnate acorduri de înfrăţire cu mai multe raioane şi cu foarte multe localităţi.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro