Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 7:00:26
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Aberaţii marca Dodon: ”România încearcă să submineze suveranitatea Republicii Moldova”


24 ianuarie 2017

Igor Dodon, preşedintele Republicii Moldova şi apropiat al Moscovei, a spus că apropierea ţării sale de România şi de Uniunea Europeană nu este ceea ce îşi doresc cetăţenii.

Într-un interviu acordat postului de televiziune Russia Today, liderul de la Chişinău a declarat că majoritatea cetăţenilor din Republica Moldova care au dobândit cetăţenia română au făcut-o nu pentru că îşi doresc să fie români, ci pentru a călători în Uniunea Europeană fără viză.

„Problema pe care am avut-o în ultimii şapte ani a fost că politica noastră externă a fost forţată către Europa, cu un mesaj clar anti-Rusia. Dar a avut Moldova beneficii din acest lucru? În niciun caz. Ceea ce fac acum este să remediez acest dezechilibru. Nu sunt în favoarea ruperii relaţiei cu UE, este vecina noastră. Nu va fi nicio Cortină de Fier pe Prut care să separe Moldova de UE”, a precizat Dodon.În ceea ce priveşte partidele politice din Moldova care cer unirea cu România, Dodon a fost intransigent: ”Ar trebui scoase în afara legii”.

Preşedintele moldovean a avut cuvinte aspre şi faţă de România.

”În ceea ce priveşte poziţia României, sunt prietenii şi vecinii noştri, bineînţeles, dar ne îngrijorează. Am spus de foarte multe ori că îmi doresc să fim prieteni cu România, sunt vecinii noştri şi nu avem probleme cu ei, cu o singură excepţie — încercarea lor de a submina suveranitatea Republicii Moldova. Vom adopta o poziţie dură şi critică în această privinţă”, a adăugat Igor Dodon, primul preşedinte ales de cetăţenii moldoveni în ultimii 16 ani.

Într-un interviu acordat agenţiei de presă ruse TASS, Dodon a precizat că va face ”tot posibilul pentru a anula” acordul privind deschiderea unui Birou de legătură al NATO la Chişinău.

Acest acord a fost semnat în noiembrie 2016 de către premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, şi secretarul General NATO, Jens Stoltenberg, la Bruxelles.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro