Marţi, 23 aprilie 2024 - 1:12:38
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Justiţia din Republica Moldova recunoaşte anexarea Crimeii de către Rusia


5 mai 2015

Transcrierea unui act de naştere a unui copil în Simferopol, Crimeea a determinat o instanţă de judecată din Republica Moldova să recunoască apartenenţa peninsulei la Federaţia Rusă, scrie Timpul.md. Se intampla dupa ce Republica Moldova a devenit patria “atacurilor raider”, acţiunile prin care, folosindu-se de decizii ale judecătorilor corupţi, offshore-uri dubioase ajung în proprietatea unor întreprinderi, terenuri sau bănci. Acum se pare că magistraţii de peste Prut vor sa meargă şi mai departe.

Un cetăţean s-a adresat în instanţa de judecată pentru recunoaşterea faptului naşterii copilului. Instanţa a recunoscut acest drept, în dispozitiv fiind indicat "Simferopol, Republica Autonomă Crimeea, Federatia Rusă", cu obligarea Oficiului Stării Civile de a face transcrierea actului.

Avocatul mamei a cerut "corectarea erorii", cu excluderea textului "Federaţia Rusă", deoarece Crimeea este, conform dreptului internaţional, parte a Ucrainei şi nu a Federatiei Ruse.

Judecătoria Edinet a respins aceasta solicitare de corectare, facând trimitere la decretele lui Putin (a se vedea pag. 2, alineatele înainte de dispozitiv) şi, astfel, a lăsat în vigoare textul "Federaţia Rusă".

Preşedintele de şedinţă

Dosarul nr.2- 1162 /2014 H O T Ă R Î R E

ÎN NUMELE LEGII

”Instanţa de judecată ,consideră refuzul OSC Edineţ ilegal, deoarece a stabilit ,că la 2 aprilie 2014 Putin Vladimir a semnat decretul de includere a Crimeei în districtul militar de Sud; la 11 aprilie 2014 au fost adoptate Constituţiile Republicii Crimeea şi a oraşului cu însemnătate federală Sevastopol şi tot în aceeaşi zi noile subiecte federale au fost incluse în Constituţia Federaţiei Rusă, iar la 25 aprilie 2014 între Crimeea şi Ucraina a fost instituită „legal” unilateral frontiera de stat a Rusiei şi din 11 august 2014, oficiile de stare civilă din Crimeea activează în conformitate cu legislaţia rusă, eliberînd certificate de tip rusesc.”

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro