Marţi, 16 aprilie 2024 - 7:02:12
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Zilele Culturii Tradiţionale Româneşti, la Cernăuţi


19 noiembrie 2015

Directorul general al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, Zvetlana Preoteasa, va participa, în perioada 19 – 22 noiembrie,  la cea de-a IX-a  ediţie a „Zilelor Culturii Tradiţionale Româneşti la Cernăuţi”, eveniment care, în ultimii ani, a cunoscut o remarcabilă creştere a audienţei şi a devenit o sărbătoare de suflet a românilor din nordul Bucovinei, Ţinutului Herţa şi nordul Basarabiei.

   În cadrul acestei acţiuni culturale de mare amploare, vor avea loc mai multe manifestări: cea de-a VIII-a ediţie a Festivalului Internaţional de folclor românesc „ Să-mi cânţi cobzar…..”, spectacol de muzică populară românească  susţinut de elevii Şcolii Populare de Artă şi Civilizaţie Românească din Cernăuţi, lansări de carte românească şi cea de-a VII-a a Simpozionului Internaţional „Vatră dulce strămoşească”.

De asemenea, va fi vernisată o expoziţie de artă fotografică şi se va desfăşura şi un târg de artă meşteşugărească.

Scopul acestei manifestări este valorificarea culturii naţionale şi a tradiţiilor strămoşeşti, dar şi propagarea comorilor populare româneşti.

Evenimentul este organizat de Centrul Bucovinean de Artă pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Româneşti Cernăuţi în parteneriat cu Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni.

 

Sursa:Timpromanesc


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 15 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro