Vineri, 14 mai 2021 - 8:07:04
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

A fost inaugurat primul cimitir militar român din Federaţia Rusă


26 octombrie 2015

Primul cimitir militar român din Federaţia Rusă a fost inaugurat  la Rososka, în apropierea localităţii Volgograd, fostul Stalingrad. Acolo sunt înhumaţi în prezent peste 70 de militari români căzuţi în timpul sângeroasei bătălii de la Stalingrad, în cel de-Al Doilea Război Mondial.

În cadrul ceremoniei a fost dezvelită placa memorială centrală a cimitirului şi au fost reînhumate rămăşiţele pământeşti a zece militari români, căzuţi la Stalingrad.

Sicriele acestora au fost acoperite simbolic cu pământ adus din locuri istorice din România. Ceremonia a fost însoţită de o slujbă religioasă oficiată de Înalt Preasfinţitul Varlaam, vicar patriarhal.  Un mesaj din partea premierului Victor Ponta a fost prezentat de consilierul de stat Teodor Meleşcanu.

Cimitirul de la Rosoşka se intenţionează a deveni locul de reînhumare a militarilor români căzuţi în bătălia de la Stalingrad, înhumaţi în prezent în alte localităţi sau ale căror rămăşiţe vor fi descoperite în viitor.

La ceremonia organizată de Ambasada Română la Moscova au participat reprezentanţi ai Guvernului şi Parlamentului României, Ministerului de Externe, Ministerului Apărării Naţionale, ai Bisericii Ortodoxe Române, Asociaţiei Veteranilor de Război, de asemenea ataşaţi militari străini acreditaţi la Moscova şi reprezentanţi ai autorităţilor ruse centrale şi locale.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating
(274 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:


Clinica Roua

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on FacebookISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 13 mai 2021
Autentificare
stiriactuale.ro