Miercuri, 24 aprilie 2024 - 8:33:09
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ce avantaje vor avea basarabenii după Unirea cu România


3 septembrie 2016

Beneficiile cetăţenilor moldoveni, după unirea cu România, vor fi aproximativ aceleaşi cu cele primite de germanii din Republica Democrată Germană, după unificarea Germaniei.

1. Salariile şi pensiile  s-ar egaliza cu acelea din România. Astfel, de la o pensie medie de 66 euro pe lună, pensionarii moldoveni ar putea ajunge la 180-220 euro pe lună. Salariaţii de stat din Republica Moldova ar trece şi ei la nivelul salariilor din România, triple în raport cu ceea ce primesc acum.

2. Sistemele de educaţie şi sănătate din România sunt mai performante, ele se vor extinde şi în teritoriul actualei Republici Moldova.

3. România fiind o ţară membră a UE, libera circulaţie, accesul pe piaţa muncii, pe pieţele comerciale, la instituţii de învăţământ şi cultură din UE, devine o realitate pentru toţi viitorii cetăţeni ai României reunite. Altfel, o integrare a Republicii Moldova în UE este respinsă în momentul de fată.

4. Justiţia din România, parchetele şi DNA, se vor extinde automat şi pe teritoriul Republicii Moldova de azi, astfel încât corupţia şi furturile din bugetele publice vor fi diminuate, infractorii de toate genurile vor fi trimişi mai uşor în faţa completelor de judecată.

5. Cetăţenii Republicii Moldova vor avea şi ei acces la fondurile europene, la avantajele pe care le are România ca membră a UE.

6. Securitatea teritoriului Republicii Moldova va fi asigurată de NATO.

7. Agricultorii moldoveni îşi vor putea valorifica produsele la preţurile existente în piaţa României şi a UE.

8. Fermierii moldoveni vor beneficia de subvenţiile la hectar, acordate de UE.

9. Asigurarea ordinii publice, serviciile de securitate şi informaţii, mult mai performante în România, se vor extinde şi în actualul teritoriu al Republicii Moldova.

10. În acest moment, România are de şapte ori mai mulţi locuitori decât Moldova şi un Produs Intern Brut de 25 de ori mai mare, ceea ce înseamnă un PIB pe cap de locuitor pentru moldoveni de patru ori mai mare, după unificare.

11. Sistemele energetice ale României vor asigura şi energia necesară cetăţenilor moldoveni, după interconectarea celor două sisteme energetice.

12. Este posibilă, cu ajutor european, construcţia unei autostrăzi Chisinau-Iasi-Tg. Mureş, ceea ce ar însemna o legătură facilă cu restul Europei pentru cetăţenii moldoveni.

Dacă în 2005 PIB-ul României era de 80 milioane de euro, în 2015 acest indicator a urcat până la 160 de milioane de euro, adică s-a dublat. În 2005 salariul mediu era de 220 de euro, în prezent acesta fiind de 583 de euro. A crescut şi pensia media de la 52 de euro la 227 de euro.


SURSA: Independent.md

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro