Miercuri, 15 iulie 2020 - 7:41:24
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Conducta de gaze Ungheni-Chişinău va fi construită în 2016


10 octombrie 2015

Un oficial din Guvernul Republicii Moldova a declarat vineri, 9 octombrie, că lucrările la un gazoduct destinat să transporte gaze naturale din România până la Chişinău vor începe anul viitor, transmite AP.

Acest gazoduct, care este aşteptat să devină operaţional în luna mai 2018 şi care va ajuta la reducerea dependenţei Republicii Moldova de Rusia, este o prelungire a actualei conducte de gaze Iaşi-Ungheni.

Ministrul adjunct al Economiei de la Chişinău, Valeriu Triboi, a declarat vineri că lucrările la conducta de gaze Ungheni-Chişinău vor începe în primăvara anului următor. Republica Moldova speră să obţină sprijin financiar din partea Uniunii Europene pentru acest proiect ale cărui costuri sunt estimate la cel puţin 83 de milioane de euro.

Gazoductul Iaşi-Ungheni a fost inaugurat la 27 august 2014, de Ziua Independenţei, la un an de la lansarea construcţiei acestuia. Contractul de livrare a gazului din România, prin gazoductul Iaşi-Ungheni, a fost semnat la 22 decembrie 2014 de către autorităţile de la Chişinău şi cele de la Bucureşti.

Construcţia conductei de gaz Iaşi-Ungheni a costat 26 de milioane de euro, dintre care 7 milioane au fost asigurate de Uniunea Europeană. Gazoductul are lungimea de 43,2 kilometri şi capacitatea de 1,5 miliarde de metri cubi.

Conform contractului semnat în decembrie 2014, Republica Moldova va primi pe parcursul anului 2015 peste un milion de metri cubi de gaze, la un preţ de 1.010 RON/mia de metri cubi.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating
(226 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Servicii medicale de calitate la standarde europene

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebookservicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie

ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 14 iulie 2020
Autentificare
stiriactuale.ro