Vineri, 26 aprilie 2024 - 4:34:56
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cine îşi asumă Unirea cu Ţara?


29 octombrie 2016

Candidatul PL la alegerile prezidenţiale, Mihai Ghimpu, spune că până la ora 18:30 Maia Sandu nu i-a oferit un răspuns la propunerea ca să-şi asume Unirea în schimpul retragerii lui din cursa electorală. Prin urmare, liberalul spune că rămâne în cursa electorală pentru a lupta pentru cauza naţională.

Ghimpu i-a îndemnat pe toţi unioniştii să-l voteze duminică, întrucât ar fi „singurul candidat unionist" din această cursă electorală.
Ghimpu făcuse anterior un anunţ confuz privind retragerea sa din cursă, îndemnându-i totodată pe alegătorii Partidului Democrat să-l susţină pe el în scrutinul de duminică.

„Am văzut că Maia Sandu a spus că nu va muşca din mărul otrăvit al PD. A dat cu piciorul în alegătorii PD. Eu fac un apel către aceşti alegători, ca duminică să fie cu mine", a declarat Ghimpu.

Amintim că acum câteva ore Mihai Ghimpu a anunţat că se retrage din cursa electorală „fără a condiţiona" nimic. Însă, după o pauză de 17 secunde, în care a băut apă, liberalul a schimbat macazul. Conferinţa de astăzi a liberalului a început cu un anunţ titrat cu mare viteză în breaking news-urile din presa moldovenească. După ce, preţ de 17 secunde, a băut apă, Mihai Ghimpu şi-a continuat gândul contrazicându-şi afirmaţia anterioară: „singura mea rugăminte, doar una, să preia candidatul unic un singur punct, doar unul, din programul meu: Unirea Republicii Moldova cu România”, lăsând de înţeles că, dacă candidatul unic nu ca consimţi, atunci el rămâne în cursa electorală.

În acelaşi context amintim că Marian Lupu a anunţat, acum două zile, că se retrage din cursa electorală a alegerilor prezidenţiale care urmează să aibă loc în această duminică şi că o va susţine pe Maia Sandu.

Preşedintele PD a îndemnat electoratul PD să sprijine candidatul care are cele mai multe şanse să-l învingă pe candidatul socialist.
Precizăm că, după ce candidatul PD a anunţat că se retrage din cursa electorală în favoarea Maiei Sandu, în presă au apărut informaţii că şi Iurie Leancă ar urma să-şi retragă candidatura. Imediat după anunţul făcut de democraţi, candidatul PAS, Maia Sandu, a venit cu o reacţiie virulentă, iar, ulterior, Iurie Leancă a declarat că acest lucru a influenţat decizia finală privind retragerea sa din cursa electorală.

Sursa: deschide.md
 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro