Joi, 18 aprilie 2024 - 11:35:31
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Start în exportul de gaze peste Prut


7 august 2014

Exporturile de gaze în Republica Moldova, prin conducta Iaşi-Ungheni, vor demara în a doua jumătate a acestei luni. Anunţul a fost făcut de către preşedintele Autorităţii de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Niculae Havrileţ, titrează abcnews.md

România şi Republica Moldova lucrează la construcţia unei conducte de gaze între cele două ţări, pe ruta Iaşi şi Ungheni, având ca obiectiv interconectarea sistemelor de transport al gazelor naturale.

Lucrările la gazoduct, cu o lungime de 43 kilometri, au fost derulate în mai puţin un an. Circa o treime din costurile conductei, adică 7 milioane de euro, a fost suportată din fonduri europene.

Prima etapă a proiectului va fi finalizată până în 15 august 2014, iar etapa a doua vizează prelungirea conductei până la Chişinău, într-un interval de doi-trei ani. În prima etapă, conducta va avea o capacitate de 14.000 - 15.000 metri cubi pe oră.

La rândul său, Tudor Copaci, viceministru al Economiei din Republica Moldova, a precizat că într-o primă fază volumul gazelor naturale importate din România va reprezenta între 5 şi 10% din nevoile Republicii Moldova.

România exportă deja gaze prin conducta Arad-Szeged (Ungaria), dar cantităţile livrate sunt mici.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro