Vineri, 19 aprilie 2024 - 6:58:47
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Tot mai mulţi moldoveni îşi leagă speranţele de România, Uniunea Europeană şi SUA”


23 februarie 2016

Ministrul Transporturilor, Iurie Chirinciuc, a prezentat, pe blogul său, avantajele privind modernizarea Republicii Moldova cu ajutorul României, UE şi SUA. Liberalul a evaluat, succint, fiecare avantaj şi dezavantaj, dar şi a echivalat atitudinile faţă de Moldova ale ţărilor cu interes strategic. Ministrul a prezentat relaţiile Republicii Moldova cu Federaţia Rusă, relaţiile RM cu UE şi România şi relaţiile cu SUA. „În general, trebuie să remarc faptul că tot mai mulţi cetăţeni moldoveni, în special tinerii şi intelectualitatea, îşi leagă speranţele de viaţă, trai şi afaceri de România, Uniunea Europeană şi SUA şi mai puţin de Rusia sau Uniunea Vamală”, a declarat Iurie Chirinciuc, arătând şi care e motivaţia acestor oameni:

  • PIB-ul Uniunii Europene constituie 16 748 miliarde $,
  • PIB-ul SUA constituie circa 17 529 miliarde $,
  • PIB-ul UE şi SUA – 34 277miliarde $,
  • PIB-ul Republicii Moldova – 17,7 miliarde $,
  • PIB-ul Federaţiei Ruse – circa 2146 miliarde $,
  • PIB-ul Republicii Belarusi - 131,2 miliarde $,
  • PIB-ul Republicii Kazahstan – 265 miliarde  $,
  • PIB-ul ţărilor Uniunii Vamale – 2 542 miliarde $.

Atunci când în joc se află interesele economice ale cetăţenilor Republicii Moldova, ar trebui să lăsăm jocurile propagandistice pentru studenţii de la ştiinţe politice.

Aş vrea să-i spun analistului Bogdan Ţârdea, care se arată foarte preocupat de unire şi conspiraţii mondiale împotriva Rusiei, că fantoma comunismului mai bântuie doar în corturile politicianului Igor Dodon şi în minţile mai multor deputaţi socialişti! Îmi pare rău că miile de clerici din Biserica Ortodoxă Rusă nu reuşesc să vă convingă să vă scoateţi steluţele roşii de pe frunte şi din simbolistica partidului. Nu ştiu ce sens atribuiţi dvs acestui simbol dar, în general, steaua roşie a comunismului se asociază cu cei care au susţinut revoluţia bolşevică din Rusia, aruncând ţara în război civil.

Poate că e timpul să ieşiţi din corturi şi din tranşee şi să încercaţi să faceţi ceva util pentru cetăţenii Republicii Moldova. Nu prin organizarea unor revolte populare cu detaşamente de „partizani” împotriva puterii de stat, aşa cum au procedat predecesorii dvs. bolşevici în Rusia, ci prin metode civilizate. „Toţi cei ce scot sabia, de sabie vor pieri”, a concretizat ministrul.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro