Vineri, 29 martie 2024 - 2:10:09
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Unirea - promovată de la firul ierbii. 10 000 de basarabeni vin în România


23 iulie 2015

10 000 de basarabeni vin în România pentru a vedea care vor fi beneficiile viitoarei Uniri cu România. Programul a început  luni în două comune: Filipeştii de Târg (Prahova)  şi Cumpăna (Constanta), anunţă Platforma Unionistă Acţiunea 2012 într-un comunicat de presă

Luni a fost dezvelit bustul boierului Pană Filipescu în localitatea Filipeştii de Târg. Întreg complexul Conacului Pană Filipescu este reabilitat de către Consiliul Judeţean Prahova prin fonduri europene. La eveniment au participat şi 30 de profesori din Republica Moldova. Tot în zonă, profesorii vor vedea alte proiecte realizate cu fonduri europene, vor participa la cursuri privind identitatea naţională comună a celor două state şi vor vizita obiectivele de importanţă culturală din zonă.

Tot luni, în comună constănţeană Cumpăna, 100 dintre basarabenii veniţi pe jos din Chişinău către România au fost primiţi de către primarul comunei, Mariana Gâju, în ceea ce se auto-intitulează ca fiind un "sat european". Tinerii au mărşăluit simbolic şi ai trecut pe lângă unele proiecte finalizate deja cum ar fi şcoala de balet sau sala de scrimă din localitate.

"Viitoarea unificare trebuie să provină de la firul ierbii, de la dorinţa ambelor populaţii şi credem că această dorinţă va fi stimulată prin cunoaştere. Cu bune şi cu rele, fraţii de peste Prut trebuie să ne cunoască şi nu le putem prezenta numai Bucureştiul sau alte centre urbane. În ciuda defetismului nostru, România are multe modele de succes în societatea de astăzi'", a declarat George Simion, presedintele Platformei Unioniste Acţiunea 2012.

Până la finalul lunii septembrie, 10 000 de cetăţeni ai Republicii Moldova, reprezentând diferite categorii sociale, vor vizita România. În toate judeţele României vor veni grupuri organizate, la iniţiativa Platformei Unioniste Acţiunea 2012. 52% din cetăţenii de peste Prut sunt favorabili unei viitoare Uniri, conform unui sondaj realizat în februarie 2014 de Centrul Român de Studii şi Strategii.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro