Marţi, 16 aprilie 2024 - 2:22:27
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Un nou Duty Free, la vama Leuşeni


4 ianuarie 2014

Milionarul Ilan Shor şi-a mai deschis un Duty Free la vama Leuşeni, pe lângă celelalte pe care le are la frontiera Republicii Moldova cu Romania. Magazinul a fost deschis pe pista de intrare de la punctul de trecere a frontierei Leuşeni, susţine blogger-ul Veaceslav Balacci, care a publicat şi fotografii cu noul magazin a lui Shor. Asta, deşi autorităţile au declarat anterior că vor să închidă toate magazinele tip duty-free de la frontiera Republicii Moldova, menţionează deschide.md.

Viceministrul Finanţelor, Victor Barbăneagră, declara, acum ceva timp, că magazinele Duty Free nu vor fi înlăturate în 2014, va fi doar un termen de tranziţie în condiţiile în care încasează TVA, or magazinele Duty Free nu achită această taxă“Statul va avea de câştigat de pe urma înlăturării Duty Free-urilor în con”, spunea Barbăneagră.
Autorităţile declară că magazinele Duty Free favorizează contrabanda cu mărfuri, în special cu ţigări.

Potrivit unei hotărâri de Guvern anterioare, mărfurile admise la vânzare în magazinele Duty Free pot fi comercializate numai în cantităţi destinate uzului personal.

Piaţa magazinelor Duty Free din Republica Moldova este estimată la circa 300 milioane de lei. O parte din magazinele Duty Free din Republica Moldova aparţin milionarului moldovean Ilan Shor, iar altă parte companiei Le Bridge, controlată de omul de afaceri Franck Charles Arif, care are în proprietate şi fabrica de îngheţată de la Ialoveni.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 16 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro