Joi, 25 aprilie 2024 - 4:02:28
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Întrevedere moldo-germană, la Chişinău


19 ianuarie 2014

Directorul Agenţiei Naţionale de Siguranţa Alimentelor (ANSA), Gheorghe Gaberi, a avut o întrevedere cu doi experţi germani, aflaţi la Chişinău, în cadrul unui proiect de cooperare între guvernele R.Moldova şi Germania. E vorba de Ştefan Wallerath, reprezentant al Institutului Federal de Metrologie (Physikalisch Technische Bundesanstalt - PTB), şi Doris Gunther, reprezentant al Agenţiei pentru Cooperare Internaţională a Germaniei (GIZ).

În cadrul discuţiilor, Gheorghe Gaberi a adus mulţumiri guvernului Germaniei pentru demararea procesului de asistenţă pentru R.M. în domeniul siguranţei alimentelor. În acest plan, s-au încheiat deja negocierile de iniţiere a unui proiect de asistenţă pentru acreditarea R.M. la standardul internaţional ISO 17020. După cum se ştie, negocierile privind suportul Germaniei pentru R.M. au început în 2012 şi au continuat pe parcursul anului precedent. Asistenţa preconizată a Germaniei pentru R.M. rezidă în implementarea standardelor europene în domeniul siguranţei alimentelor, consolidarea instituţională etc.

De asemenea, Gheorghe Gaberi i-a informat pe oaspeţii germani despre întregul domeniu al siguranţei alimentelor din R.M., referindu-se în special la sfera laboratoarelor. Unul din aspectele de bază ale activităţii ANSA, în acest moment, constituie procesul de acreditare ISO-17020, în cadrul căruia, iarăşi, vom avea o largă colaborare cu Germania, a mai subliniat directorul ANSA.

La întrevedere  au mai fost prezenţi: Petru Paşa, şeful Direcţiei Controlul Calităţii şi Sisteme de Calitate, Vitalie Carauş, şeful Direcţiei Supravegherea Sanitar-Veterinară, Aliona Vasilica, şeful Direcţiei Managementul Laboratoarelor şi Evaluarea Riscurilor; Nicolae Gangal, directorul Centrului Republican de Diagnostică Veterinară (CRDV).


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro